Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ελλάδα -Γεωργία


Ένας βαθμός! Τόσο λίγη είναι η απόσταση που χωρίζει την Εθνική μας ομάδας από τα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.
Και πάει να τον πάρει την Τρίτη (στις 20:00) στην Τιφλίδα, από τη Γεωργία. Και -αν όχι τη νίκη, έστω αυτόν- θα τον πάρει!

Γιατί; Γιατί εμπιστευόμαστε προϊστορία! Η ομάδα του δικού μας, Τιμούρ Κετσπάγια, σε έξι αναμετρήσεις στο παρελθόν δεν έχει νικήσει ποτέ την Ελλάδα!

Ας θυμηθούμε όμως τι είχε γίνει στα ματς της «γαλανόλευκης» με τη Γεωργία.

8 Μαΐου 1996, Ελλάδα-Γεωργία 2-1 (58', 87' Νικολαΐδης-15' Γκογκριτσιάνιν)

Φιλικά… τα είπαν για πρώτη φορά Ελλάδα και Γεωργία. Στα Γιάννενα, στις 8 Μαΐου του 1996. Αν και η ομάδα του Κώστα Πολυχρονίου -τότε- βρέθηκε πίσω στο σκορ, μόλις, στο 15', το… γύρισε, τελικά, επικρατώντας 2-1, με δύο γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη.

Η σύνθεση της Ελλάδας: Ατματζίδης (46' Μιχόπουλος), Αποστολάκης (46' Κωνσταντινίδης), Κασάπης, Ουζουνίδης (46' Καραταΐδης), Καλιτζάκης, Νικολαΐδης, Ζαγοράκης, Αλεξανδρής (46' Βρύζας), Γ.Σ. Γεωργιάδης, Τσιάρτας (46' Φραντζέσκος), Δώνης (46' Μπατίστα/56' Νασιόπουλος)

14 Οκτωβρίου 1998, Ελλάδα-Γεωργία 3-0 (12' Μαχλάς, 15' Λυμπερόπουλος, 36' Ουζουνίδης)

Δυόμιση χρόνια αργότερα, τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα έδωσαν τον πρώτο, επίσημο -μεταξύ τους- αγώνα, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro (καλή ώρα…) 2000. Στις 14 Οκτωβρίου του 1998, η Εθνική μας ομάδα υποδέχτηκε τους Γεωργιανούς στο ΟΑΚΑ και… καθαρίζοντας το ματς από το πρώτο ημίχρονο (12' Μαχλάς, 15' Λυμπερόπουλος, 36' Ουζουνίδης), επικράτησε 3-0 και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς, μετά από δύο αγωνιστικές, στο δεύτερο όμιλο.

Η σύνθεση της Ελλάδας: Ατματζίδης, Νταμπίζας, Μάρκος, Ουζουνίδης, Καλιτζάκης, Πουρσανίδης, Ζαγοράκης, Φραντζέσκος (74' Τσάρτας), Μαχλάς (84' Μαυρογενίδης), Λυμπερόπουλος (69' Γιαννακόπουλος), Γεωργάτος

5 Ιουνίου 1999, Γεωργία-Ελλάδα 1-2 (54' Κετσπάγια-85' αυτ. Κιτζαναϊσβίλι, 90'+1' Μαχλάς)

Λίγους μήνες μετά, οι δύο ομάδες τα… ξανάπαν στο «Μπόρις Παϊχάντζε» της Τιφλίδας. Η Ελλάδα, με τον Βασίλη Δανιήλ -και όχι τον Άνχελ Ιορντανέσκου, πια- στον πάγκο της, πέτυχε… τρίποντο, επικρατώντας 2-1! Ο νυν τεχνικός της Γεωργίας, Τιμούρ Κετσπάγια, άνοιξε το σκορ στο 54', αλλά όπως και προ τριετίας, η Ελλάδα έκανε την ανατροπή, με αυτογκόλ του Κιτζαναϊσβίλι (85') και το γκολ του Μαχλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η σύνθεση της Ελλάδας: Ατματζίδης, Μαυρογενίδης, Κασάπης, Ουζουνίδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Ζαγοράκης (79' Φραντζέσκος), Κ. Κωνσταντινίδης (46' Φρούσος), Μαχλάς, Νινιάδης, Γεωργάτος (60' Αναστασίου)

26 Μαρτίου 2005, Γεωργία-Ελλάδα 1-3 (21' Ασατιάνι-43' Καψής, 45' Βρύζας, 53' Γιαννακόπουλος)

Έπρεπε να περάσουν, σχεδόν, έξι χρόνια για να βρεθεί ξανά στο… δρόμο της Ελλάδας η Γεωργία. Στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Περίπου, ένα χρόνο νωρίτερα, στις 26 Μαρτίου, η Εθνική μας έφυγε νικήτρια με σκορ 3-1 από το «Λοκομοτίβι» της Τιφλίδας, και πάλι (τι άλλο;)… με ανατροπή! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ασατιάνι στο 21', για να ισοφαρίσει ο Καψής (43') και οι Βρύζας (45') και Γιαννακόπουλος (53') να δώσουν το… τρίποντο στην ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ.

Η σύνθεση της Ελλάδας: Νικοπολίδης, Γκούμας, Σεϊταρίδης, Κατσουράνης, Μπασινάς, Καψής, Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος, Βρύζας, Χαριστέας

12 Οκτωβρίου 2005, Ελλάδα-Γεωργία 1-0 (17' Δ. Παπαδόπουλος)

Παρά την απογοήτευση, από τον αποκλεισμό της από το Μουντιάλ της Γερμανίας, η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά, νικώντας -και πάλι- την τελευταία αγωνιστική τη Γεωργία στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στην Ελλάδα.

Η σύνθεση της Ελλάδας: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Καψής, Δέλλας (63' Ανατολάκης), Γκούμας, Ζαγοράκης (53' Καφές), Κατσουράνης, Μπασινάς, Παπαδόπουλος, Μάντζιος (46' Βρύζας), Σαλπιγγίδης

3 Σεπτεμβρίου 2010, Ελλάδα-Γεωργία 1-1, (3' Ιασβίλι-72' Σπυρόπουλος)

Η «γκέλα» του… προπερασμένου Σεπτέμβρη έχει, ήδη, ξεχαστεί! Στο ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της, στο εναρκτήριο παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro 2012, η Ελλάδα παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Γεωργία στο «Γ. Καραϊσκάκης» και -ως είθισται, σε τούτη εδώ τη χώρα- άρχισαν οι μουρμούρες. Ο Ιασβίλι «πάγωσε» το φαληρικό γήπεδο, μόλις, στο 3', για να χαρίσει, τελικά, ο Σπυρόπουλος στη «γαλανόλευκη» στο 72', έστω, το βαθμό της ισοπαλίας! Ακόμη κι ένας τέτοιος αρκεί ΚΑΙ την Τρίτη για να είμαστε στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.

Η σύνθεση της Ελλάδας: Σηφάκης, Σεϊταρίδης (70' Μήτρογλου), Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (59' Νίνης), Γκέκας.





Πηγή: sport-fm