Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Καθαρισμός φίλτρου αέρα


Το φίλτρο αέρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του κινητήρα, καθώς αναλαμβάνει να καθαρίσει τον αέρα που αναμιγνύεται με τη βενζίνη. Ας δούμε όμως τη διαδικασία καθαριότητάς του.

Εντοπίστε στο χώρο του κινητήρα το φίλτρο και αφαιρέστε με προσοχή το καπάκι. Σε κάποια αυτοκίνητα ανοίγει και κλείνει μόνο με κλιπ ενώ σε άλλα εκτός από κλιπ υπάρχουν και βίδες. Σε αυτή την περίπτωση φροντίστε να είστε εφοδιασμένοι με το κατάλληλο εργαλείο. Βγάλτε το φίλτρο με προσοχή. Το υλικό στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα είδος χαρτιού, γι αυτό προσέξτε να μην το σκίσετε.

Καθαρίζετε το φίλτρο μόνο με αέρα υπό πίεση και ποτέ με νερό. Όλα τα πρατήρια βενζίνης διαθέτουν αέρα υπό πίεση που θα σας βοηθήσει στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Κατόπιν του καθαρισμού επανατοποθετήστε το φίλτρο και φροντίστε να το βάλετε από τη σωστή πλευρά. Κλείστε το καπάκι και σιγουρευτείτε ότι δεν έχει πιαστεί κάποιο καλώδιο. Ασφαλίστε το καπάκι με τα κλιπ (και βιδώστε τη βίδα σε όσα διαθέτουν).

Είστε έτοιμοι! Τώρα πια μπορεί το αυτοκίνητο να «αναπνέει» πιο άνετα, βελτιώνοντας παράλληλα και την απόδοση του κινητήρα.

Πηγή: autotriti.gr