Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

«Η συμφωνία οδηγεί την Ελλάδα στις αγορές το 2015»


Την ισχυρή βούληση του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχει στο σχέδιο μείωσης της αξίας των ελληνικών ομολόγων, που κατέχει, ως μέρος της συμφωνίας που επετεύχθη, στη Σύνοδο Κορυφής την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνει ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, ενόψει της συνάντησης του G20, στις Κάννες.

Παράλληλα, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο κ. Νταλάρα σημειώνει την ανάγκη άμεσης εφαρμογής της συμφωνίας. Μάλιστα, όπως τονίζει «η σημαντική εθελοντική συμμετοχή για μείωση του χρέους» θα μπορούσε να οδηγήσει το ελληνικό χρέος σε βιωσιμότητα.

«Θα επιτρέψει την αναγκαία προσαρμογή να προχωρήσει με έναν τρόπο, που θα επιτρέψει στους Έλληνες να συνειδητοποιήσουν τα πλεονεκτήματα των μεταρρυθμίσεων, με λιγότερο βάρος», προσθέτει.

Άλλωστε, όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής του IIF, το νέο σχέδιο θα βοηθήσει τις επενδύσεις και θα βοηθήσει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, πιθανόν ακόμα και το 2015, ενώ θα μειώσει το μακροπρόθεσμο βάρος των φορολογούμενων, στην Ευρωζώνη.

Για τον κ. Νταλάρα, αυτό που είναι εξίσου σημαντικό είναι η ενεργή συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, ώστε να σταθεροποιηθούν οι αγορές.

Ο επικεφαλής του IIF απευθύνει έκκληση στους ηγέτες του G20 να εργασθούν από κοινού με τις τράπεζες, προκειμένου να αναζωογονηθεί η οικονομική ανάπτυξη, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ενάντια σε ένα δύσκολο «πισωγύρισμα» όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για τις ΗΠΑ.

Όσον αφορά τις νέες ρυθμίσεις για το τραπεζικό σύστημα, το IFF εκτιμά πως η αύξηση των κεφαλαιακών αναγκών, για τις τράπεζες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μείωση της παροχής δανείων, προς τις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης, τουλάχιστον κατά 5%. Επομένως, το IFF ζητά οι ρυθμίσεις αυτές να αποτελέσουν προσωρινό μέτρο.

Πηγή: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: