Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τους πόνους στην πλάτη


Υποφέρετε από χρόνιους πόνους στην πλάτη ή τη νιώθετε καταπονημένη από κάποιο βάρος που σηκώσατε ή από έντονη άσκηση; Η πλάτη είναι ένα σημείο του σώματος που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού συνήθως ρίχνουμε όλο μας το βάρος σε αυτή. Είτε το πρόβλημά σας είναι χρόνιο είτε όχι, καλό θα είναι να μην καταφεύγετε στην εύκολη, αλλά συχνά λανθασμένη ή και επικίνδυνη λύση των χαπιών. Υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις που είναι εξίσου ή και περισσότερο αποτελεσματικές.
Ένας από τους συχνότερους λόγους που επιβαρύνουμε την πλάτη μας είναι η λανθασμένη στάση του σώματος. Φροντίστε να μην καμπουριάζετε και καλό θα ήταν μια φορά την ημέρα να «ισιώνετε» τη μέση σας με διατάσεις. Διαρκεί μόλις 1 λεπτό και είναι σωτήριο για τη στάση του σώματός σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξαπλώσετε στο πάτωμα και να τοποθετήσετε μια διπλωμένη πετσέτα κάτω από τους ώμους, κάθετα στη σπονδυλική στήλη. Στη συνέχεια, βάλτε τα χέρια πίσω από το κεφάλι και μείνετε ξαπλωμένη για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα σηκωθείτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
Άλλη μια πολύ αποτελεσματική άσκηση είναι να τεντώσετε το δεξί χέρι μπροστά και το αριστερό πόδι προς τα πίσω. Αφού μείνετε για 5 δευτερόλεπτα, αλλάξτε χέρι και πόδι. Σε κάθε περίπτωση, η άσκηση είναι απαραίτητη για να διατηρεί η πλάτη την ευλυγισία της και να αποσυμπιέζεται από τα βάρη της ημέρας.

Η ομοιοπαθητική φαρμακευτική δίνει μια ακόμα λύση. Υπάρχει ένα βότανο που ονομάζεται «αρπαγόφυτο» και το οποίο μπορείτε να το πίνετε κάθε μέρα σαν αφέψημα για να προλαμβάνετε τον πόνο, αφού λειτουργεί σαν φυσικό αναλγητικό.
Τέλος, μην ξεχνάτε ότι για τους πόνους στην πλάτη συμβάλλουν και ψυχολογικοί παράγοντες, όπως το στρες. Γι αυτό, προσπαθήστε να βρίσκετε στιγμές χαλάρωσης μέσα στην ημέρα για το σώμα και το πνεύμα σας. Ακόμα και το να ξαπλώσετε με ίσια τη σπονδυλική στήλη για 5 λεπτά, αδειάζοντας το μυαλό σας από όλες τις σκέψεις είναι μια αποτελεσματική λύση.

 http://www.newsbeast.gr/health/arthro/262919/adimetopiste-apotelesmatika-tous-ponous-stin-plati/

Δεν υπάρχουν σχόλια: