Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

«Η Ευρωζώνη θα διαλυθεί εάν ακολουθηθεί μια ενοποίηση υπό τη Γερμανία»


Φυγόκεντρες δυνάμεις βλέπει στην Ευρωζώνη ο επικεφαλής Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων της Goldman Sachs. Όπως εκτιμά ο Jim O'Neill, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα καταρρεύσει εάν προχωρήσει μια οικονομική ενοποίηση με επικεφαλής- ηγέτη τη Γερμανία.

Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Φινλανδία θα είναι οι πρώτες που θα αποχωρήσουν από τη ζώνη του κοινού νομίσματος, σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος του επενδυτικού ομίλου.

«Οι Γερμανοί θέλουν μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση και πολύ πιο σκληρή, κεντρική παρακολούθηση, ακόμη και ένα ενιαίο υπουργείο οικονομικών» ανάφερε ο αξιωματούχος της Goldman Sachs, προσθέτοντας ότι «με αυτό το προαπαιτούμενο είναι πολύ δύσκολο όλες οι χώρες να θέλουν να συνεχίσουν έτσι».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sunday Telegraph, ο κύριος O'Neill καλεί, επίσης, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επιδείξει μεγαλύτερη πυγμή προκειμένου να διασκεδαστούν οι ανησυχίες των αγορών


http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/255669/i-eurozoni-tha-dialuthei-ean-akolouthithei-mia-enopoiisi-upo-ti-germania/

Δεν υπάρχουν σχόλια: