Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το τσίλι μάχεται τον καρκίνο

Το τσίλι μάχεται τον καρκίνοΕπιτίθεται κατευθείαν στην πηγή των καρκινικών κυττάρων Το συστατικό που κάνει καυτερά τα πικάντικα φαγητά και το οποίο παράγει
τη θερμότητα στα σκευάσματα για τις κακώσεις των μυών ενδέχεται να αποτελεί το κλειδί μιας νέας γενιάς αντικαρκινικών φαρμάκων που θα σκοτώνουν τους όγκους δίχως να προκαλούν παρενέργειες, ανακοίνωσε κορυφαίος ογκολόγος.

Η καψαϊκίνη, το ενεργό συστατικό των καυτερών φαγητών, κατόρθωσε να σκοτώσει πλήθος καρκινικών κυττάρων σε πειράματα που έγιναν- μεταξύ αυτών και κύτταρα καρκίνου του παγκρέατος, ο οποίος αποτελεί έναν από τους δυσκολότερα αντιμετωπίσιμους καρκίνους.

Ο δρ Τίμοθι Μπέιτς, από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, ανακοίνωσε ότι με τους συνεργάτες του ανακάλυψαν μία πιθανή αχίλλεια πτέρνα όλων των καρκίνων, διότι η καψαϊκίνη επιτίθεται στην ενεργειακή πηγή των καρκινικών κυττάρων.

Πηγή:omorfamistika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: