Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας στη Ρόδο


Εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών στη Ρόδο εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Στα χέρια των αρχών έπεσαν...
έξι Αλβανοί και αναζητούνται άλλοι τέσσερις ομοεθνείς τους. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 11 περιπτώσεις διαρρήξεων, ενώ οι τέσσερις από αυτές έγιναν όταν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών βρίσκονταν σε γαμήλια μυστήρια ή δεξιώσεις.

Οι έξι αλλοδαποί υπήκοοι (πέντε άνδρες και μία γυναίκα) συνελήφθησαν το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις κυρίως σε οικίες, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις ομοεθνείς τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και ενεργούσαν με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, επέλεγαν οικίες στις οποίες οι ιδιοκτήτες -ένοικοι τους βρισκόταν σε γαμήλιες τελετές ή δεξιώσεις.

Προχθές το βράδυ, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης – ενέδρας σε οικία, της οποίας οι ένοικοι απουσίαζαν σε γάμο, συνελήφθησαν δυο μέλη της εγκληματικής ομάδας (Αλβανοί ηλικίας 23 και 20 ετών), όταν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο προσέγγισαν και παρατηρούσαν την οικία.

Ο 20χρονος συλληφθείς, είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει κατόπτευση της περιοχής, μαζί με άλλον 23χρονο συνεργό του, επιβαίνοντες σε μοτοποδήλατο.

Το φορτηγό έφερε στοιχεία κυκλοφορίας άλλου οχήματος και μέσα σε αυτό, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, χειρουργικά γάντια μίας χρήσεως, χρήματα και μία επαγγελματική κάρτα ενεχυροδανειστηρίου.

Σε έρευνες στις οικίες τους, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, βρέθηκε μεγάλος αριθμός αντικειμένων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για προϊόντα κλοπών από διαρρήξεις που είχαν διαπράξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως ρολόγια, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικές συσκευές κλπ.

Επίσης κατά την διάρκεια των ερευνών στις οικίες τους, συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις ομοεθνείς τους, ηλικίας 23, 24, 30, 41 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα.

Όπως προέκυψε δυο από τους συλληφθέντες είχαν αρχηγικό ρόλο μέσα στην ομάδα και αναλάμβαναν να διαθέτουν προς πώληση τα κλοπιμαία και να διανέμουν τα κέρδη. Επίσης οι υπόλοιποι διατηρούσαν στις οικίες τους μέρος των κλοπιμαίων, ενώ κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων εναλλάσσονταν σε ρόλους μεταξύ του «τσιλιαδόρου» και του «μπουκαδόρου» ανάλογα με τις περιστάσεις.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά έντεκα (11) διαρρήξεις κατά το τελευταίο 20ήμερο, σε οικίες και ένα κατάστημα, από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα και συγκεκριμένα:

- 13/11 διέρρηξαν οικία στην περιοχή Ασγούρου
- 20/11 διέρρηξαν κατάστημα τουριστικών ειδών στο Φαληράκι
- 20/11 διέρρηξαν μια οικία στις Καλυθιές
- 21/11 διέρρηξαν ισόγεια μονοκατοικία στην Ιαλυσό
- 21/11 διέρρηξαν επίσης ισόγεια μονοκατοικία στην περιοχή της Ιαλυσού
- 25/11 διέρρηξαν μονοκατοικία στο Φαληράκι
- 26/11 διέρρηξαν διαμέρισμα 3ου ορόφου στη χώρα της Ρόδου
- 27/11 διέρρηξαν οικία στην περιοχή Κολύμπια
- 27-28/11 βραδινές ώρες, διέρρηξαν οικία στην περιοχή Κολύμπια
- 27-28/11/2011 βραδινές ώρες, διέρρηξαν επίσης οικία στην περιοχή Κολύμπια.
Προ εικοσαημέρου περίπου διέρρηξαν εξοχική κατοικία στην περιοχή Κοσκινού

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Καλούνται οι πολίτες, που έχουν υποστεί διαρρήξεις οι οικίες τους, να μεταβούν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου φυλάσσονται τα κατασχεθέντα για τυχόν αναγνώριση - ταυτοποίηση κλαπέντων αντικειμένων.

 http://www.newsbeast.gr/society/arthro/270118/exarthrosi-eglimatikis-omadas-sti-rodo/

Δεν υπάρχουν σχόλια: