Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Δεκτός κατά πλειοψηφία ο εφαρμοστικός νόμος

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων έγινε στη Β΄ ανάγνωσή του από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ο εφαρμοστικός νόμος που αφορά εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης, αντίστοιχα, δεσμεύτηκαν ότι πριν ξεκινήσει η αυριανή συνεδρίαση, θα έχουν γνωστοποιήσει στους βουλευτές, ποιες από τις αλλαγές που πρότειναν τα κόμματα έγιναν δεκτές. Παράλληλα θα διευκρινίζονται με απόλυτη σαφήνεια οι 10 δραστικές ουσίες που θα αφορούν τα γενόσημα φάρμακα.

Πάντως, ανοιχτό έμεινε το πρόβλημα με τα άρθρα που αφορούν την μετατροπή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, καθώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέμειναν στην απόσυρσή τους, παρά τις εξηγήσεις που έδωσε στην Επιτροπή η αρμόδιος υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε την ανάγκη να ψηφιστεί τώρα η διάταξη, προκειμένου -όπως είπε- από τον Σεπτέμβριο, που μπαίνει σε εφαρμογή ο νόμος για τα ΑΕΙ, να λειτουργήσει και η ΕΣΔΥ κάτω από το ίδιο καθεστώς σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση και χρηματοδότησή της.

Από την πλευρά τής ΝΔ, τόσο ο εισηγητής του κόμματος Νίκος Νικολόπουλος όσο και ο αρμόδιος τομέαρχης Θανάσης Γιαννόπουλος επέμειναν στην απόσυρση της επίμαχης διάταξης, καθώς -όπως είπαν- δεν αφορά μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και άρα δεν υπάρχει λόγος να ψηφιστεί βεβιασμένα και με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέσα από έναν «αχταρμά διατάξεων» που ψηφίζει με συνοπτικές διαδικασίες, πυροβολεί και τσακίζει την εργατική δύναμη.

Η εισηγήτρια του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπαδάκη ανέφερε ότι δεν είναι αρνητική, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν αποσαφηνίσεις.

«Δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, πρέπει να αποσυρθεί από τον εφαρμοστικό νόμο για να υπάρξει χρόνος να προηγηθεί ουσιαστική συζήτηση», τόνισε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αθανάσιος Λεβέντης, σημειώνοντας ότι «θέλουμε μια πανεπιστημιακή ΕΣΔΥ, αλλά που θα λειτουργεί και θα κινείται σε ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο, και αυτό μόνο μέσα από διάλογο μπορεί να επιτευχθεί».

Την απόσυρση της διάταξης ζήτησε επίσης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κώστας Καρτάλης, προσθέτοντας ότι αφού δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση μπορεί το υπουργείο Παιδείας να τη φέρει στη Βουλή σε δικό του νομοσχέδιο «για να συζητηθεί όπως πρέπει».

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/310377/dektos-kata-pleiopsifia-o-efarmostikos-nomos-/

Δεν υπάρχουν σχόλια: