Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Στον τελικό ο Φοίνικας Σύρου

Έγραψε ιστορία ο Φοίνικας Σύρου, αφού οι ‘Πειρατές' του Νίκου Νεόφυτου έγιναν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012.
Οι Συριανοί κέρδισαν με...
3-1 τον Ολυμπιακό, σε ένα δραματικό ματς στο κλειστό του Ρέντη, πανηγύρισαν την πρώτη τους ιστορικά εκτός έδρας νίκη επί των ερυθρόλευκων (τρεις ημέρες μετά την επίσης παρθενική τους νίκη επί του Ολυμπιακού στη Σύρο) και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία με την παρουσία τους στον τελικό.
Ο νταμπλούχος πέρσι Ολυμπιακός, θα αγωνιστεί για τις θέσεις 3-4 (με τον ηττημένο του ζευγαριού Ηρακλής - Παμβοχαϊκός) με τους ερυθρόλευκους πάντως και χθες να έχουν ραντεβού με την ατυχία, αφού στο φινάλε του πρώτου σετ έχασαν τον Ντίμα Φιλίποφ για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα (επανήλθε στο δ' σετ).

Ο ερυθρόλευκος πασαδόρος πάτησε στο πόδι του Ηλία Λάππα στο 24-19 σε μια πραγματικά άτυχη στιγμή για τον ίδιο και την ομάδα του.
Όσον αφορά το παιχνίδι, είχε μεγάλες διακυμάνσεις σε όλα τα σετ κι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι.

Το πρώτο σετ, θύμισε έντονα το αντίστοιχο του πρώτου αγώνα στη Σύρο, μόνο που οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Φοίνικας ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα και εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Ολυμπιακού (4 μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ) προηγήθηκε με 5-8, για να φτάσει τη διαφορά στο +4. Αρχικά στο 7-11 (με άσο του Ντόκιτς) και κατόπιν στο 12-16 (με άσο του Λάππα). Κι ενώ ο Φοίνικας μέχρι το 15-18 είχε τον έλεγχο του αγώνα ήρθε ο Μενέλαος Κοκκινάκης για να αλλάξει τις ισορροπίες από τη γραμμή του σερβίς.

Αφού αρχικά ο Κανέλλος μείωσε σε 16-18, 0 νεαρός διεθνής ακραίος με δύο άσους κι άλλο ένα σερβίς που οδήγησε σε κακή υποδοχή τον Φοίνικα, έφερε τον Ολυμπιακό μπροστά με 19-18. Το δικό του χαμένο σερβίς (19-19) ήταν ο τελευταίος πόντος του Φοίνικα (το εκπληκτικό σερί των ερυθρόλευκων έφτασε στο 10-1!), αλλά στο 24-19 είχαμε τον τραυματισμό του Ντίμα Φιλίποφ, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενός για το ιατρείο του γηπέδου (για να επανέλθει στο γήπεδο μετά το τέλος του β' σετ).

Ο Γιάννης Λιβαθηνός πήρε τη θέση του βασικού πασαδόρου και παρά το σοκ από το νέο πρόβλημα που προέκυψε (υπενθυμίζουμε ότι ο Ανδρεάδης είναι νοκ άουτ επίσης με διάστρεμμα, ενώ ο Φιλίποφ έλειψε για ένα μήνα στις αρχές του χρόνου με ανάλογο πρόβλημα) ο Ολυμπιακός ήταν μέσα στο παιχνίδι. Ο Φοίνικας διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα, 1-2 πόντων με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει 18-18 (με επίθεση από το 6 του Πετρέα!), αλλά να δέχεται στην επόμενη φάση πόντο από ντουμπλάζ (!) σε μπλοκ στον Ντόκιτς, με τον Σέρβο να τελειώνει το σετ από τη γραμμή του σερβίς. Το 18-19 έγινε 18-23 κι έτσι ο Φοίνικας έφτασε στο 1-1.

Οι Συριανοί με άλλον αέρα πλέον και με τον Ντόκιτς να έχει βελτιωθεί θεαματικά, βρέθηκαν γρήγορα στο +3 (3-6) στο τρίτο σετ και διατήρησαν αυτή τη διαφορά μέχρι το 7-10, που έγινε 10-10, για να διατηρήσει το προβάδισμα ο Φοίνικας μέχρι το 13-14. Εκεί ένα νέο σερί του Ολυμπιακού (με δύο μπλοκ σε Λάππα) έφερε μπροστά τους ερυθρόλευκους με 16-14, διαφορά που παρέμεινε μέχρι το 20-18. Με λάθος του Λιβαθηνού το σκορ έγινε 20-20, κι ο Ολυμπιακός κράτησε μέχρι το 22-21 (με χαμένο σερβίς του Νικηφορίδη).
Ο Λάππας ισοφάρισε (22-22)

Δεν υπάρχουν σχόλια: