Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Επέστρεψε στη δραχμή ένα χωριό στις Σέρρες


Την δική του «επανάσταση» έκανε την 25η Μαρτίου η Πηγή Σερρών ένα μικρό χωριό, των 2.000 κατοίκων. Μετά από λαϊκή συνέλευση, οι κάτοικοι που είναι κυρίως ηλικιωμένοι, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ως συναλλαγές τους την δραχμή! Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό χωριό το...οποίο υιοθετεί αυτή την πρακτική, η οποία εφαρμόζεται σε χωριά της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. «Η ιδέα άνηκε σε Ελληνογερμανό ο οποίος χει και εργάζεται στο Renningen της Στουγκάρδης. Ήρθε στους γονείς του τα Χριστούγεννα και μας είπε ότι στο μικρό γερμανικό χωριό, οι κάτοικοι του έχουν ξεθάψει τα μάρκα και κάνουν συναλλαγές με το παλιό νόμισμα της Γερμανίας. Ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε πάλι στην ζωή μας την δραχμή…» είπε η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Όλγα Κεχαγιά.
«Με αυτόν τον τρόπο κάναμε την δική μας επανάσταση κατά του ευρώ. Καλό και χρυσό το ευρωπαϊκό νόμισμα αλλά μας έχει δώσει πολλές στεναχώριες. Τουλάχιστον με την δραχμούλα ήσουν πιο ήσυχος» πρόσθεσε.

Πού όμως βρέθηκαν τόσα νομίσματα και χαρτονομίσματα;;; Οι κάτοικοι έψαξαν στα σεντούκια τους ενώ τους βοήθησε η Ένωση Συλλεκτών Βορείου Ελλάδας, τα μέλης της οποίας χάρισαν έναν σημαντικό αριθμό χατονομισμάτων σε δραχμές.

Όσο για το ποια είναι η ισοτιμία;;;

«Μετά από ώριμη σκέψη καταλήξαμε στην αναλογία 1 ευρώ = 500 δραχμές.

Φυσικά δεν μπορούσε να υιοθετηθεί η ισοτιμία 1 ευρώ= 340,75 δραχμές καθώς έχει περάσει μια δεκαετία από την έλευση του ευρώ και η αναλογία αυτή έχει πρακτικά καταργηθεί. Θέλαμε μια εύκολη αναλογία.» τόνισε η κα Κεχαγιά.
Οι συναλλαγές σε δραχμές γίνεται μόνο στην περιορισμένη αγορά της Πηγής….

Read more: http://www.enimerwsi.gr/2012/04/blog-post.html#ixzz1qpOsUncX

Δεν υπάρχουν σχόλια: