Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μισθοί πείνας στη Γερμανία της ανάπτυξης


Μπορεί η γερμανική οικονομία να είναι η ισχυρότερη στην Ευρώπη σήμερα, όμως η πλειονότητα των φτωχότερων στρωμάτων της κοινωνίας της Γερμανίας μέχρι στιγμής δεν έχουν νιώσει τις συνέπειες αυτής της ευμάρειας. Ως βασικότερη αιτία αυτής της κατάστασης, επισημαίνει το περιοδικό...
Spiegel, οι ειδικοί θεωρούν το γεγονός ότι στη Γερμανία δεν υπάρχει βασικός μισθός, κάτι το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα καλό προεκλογικό χαρτί κατά της Άγκελα Μέρκελ, μετά και τα άσχημα για την ίδια και το κόμμα της αποτελέσματα στο μεγαλύτερο κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, την προηγούμενη Κυριακή.

«Χωρίς το σύζυγό μου, δεν μπορώ να επιβιώσω με τα χρήματα που κερδίζω» λέει, πίσω από το ταμείο ενός καθαριστηρίου στην οδό Φριντριχστράσε του Βεροίνου, η Αντόνια Ντε Έλια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», το ίδιο δηλώνει και μια άλλη γυναίκα γύρω στα 45, που πουλά λουκάνικα σε ένα κιόσκι στην κεντρική πλατεία Αλεξάντερπλατς του πρώην ανατολικού Βερολίνου.

«Μόλις πληρώσουμε το ενοίκιο και τους λογαριασμούς του μήνα, δεν μένει τίποτα», λέει χαρακτηριστικά.
Και αυτή η γυναίκα, όπως και η Αντονία ανήκουν στην ομάδα των Γερμανών που εργάζονται και αμείβονται με 6,41 ευρώ την ημέρα. Ένας στους πέντε Γερμανούς ανήκει στην ίδια κατηγορία εργαζομένων και από αυτούς ο ένας στους τρεις είναι γένους θηλυκού.

Read more: http://www.enimerwsi.gr/2012/05/blog-post_7078.html#ixzz1vS3Azy5s

Δεν υπάρχουν σχόλια: