Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Όταν ο «Νουρέγιεφ» φόρεσε τη φανέλα της Μικτής Κόσμου

vasia.jpgΣημαδιακή η σημερινή ημερομηνία για τον μεγάλο Βασίλη Χατζηπαναγή. Βλέπετε, ήταν 22 Ιουλίου του 1984, όταν ο «Νουρέγιεφ» του Ηρακλή, ο μάγος της μπάλας, φόρεσε για μία και μοναδική φορά τη φανέλα της Μικτής Κόσμου. Ήταν η ημέρα που ο μεγάλος αυτός ποδοσφαιριστής, γνώρισε την παγκόσμια αναγνώριση. 
 
Μία κλήση που ήρθε ως επιστέγασμα της παγκόσμιας κλάσης που αναμφισβήτητα διέθετε και που είχε αναγνωριστεί από το σύνολο των φιλάθλων του ελληνικού ποδοσφαίρου και μετέπειτα του εξωτερικού.
 
Σαν σήμερα λοιπόν, ο Βασίλης Χατζηπαναγής, αγωνίστηκε ως μέλος της Μικτής Κόσμου, ενάντια στην ομάδα «Κόσμος Ν. Υόρκης» σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Unicef στο στάδιο «Τζάιαντς» του Νιου Τζέρσεϊ, μπροστά σε 40.000 θεατές εκ των οποίων οι 15.000 ήταν ομογενείς. 
 
Οι επίλεκτοι επικράτησαν τελικά με 3-1 και ο Χατζηπαναγής έδωσε την δική του «παράσταση» μπαίνοντας στο 65’, με το νούμερο 13 στην πλάση στη θέση του Κέβιν Κίγκαν. 
 
Συμπαίκτες του σε εκείνο το μοναδικό παιχνίδι; Μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως οι Πίτερ Σίλτον, Ζαν Μαρί Πφαφ, Ρούντι Κρολ, Φέλιξ Μάγκατ, Ούγκο Σάντσεζ, Φιγκουερόα, Φραντς Μπεκεμπάουερ, Μάριο Κέμπες, Νομινίκ Ροστό, αλλά και ο Θωμάς Μαύρος, ο οποίος μάλιστα στο 86’ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά, έπειτα από συστημένη σέντρα του «Βάσια».   

http://www.bluearena.gr/index.php/podosfairo/iraklis-podosfairo/16345-otan-o-qnoureyefq-forese-ti-fanela-ths-miktis-kosmoy

Δεν υπάρχουν σχόλια: