Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει Μέρκελ

Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου. "Αστακός" το κέντρο...

της πόλης. Απαγορεύονται οι συναθροίσεις

Ήδη από τη Δευτέρα το βράδυ η Αθήνα θα μετατραπεί σταδιακά σε "φρούριο" ενόψει της αυριανής επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, και της αποστολής που θα τη συνοδεύει στις συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Περισσότεροι από επτά χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, οι οποίοι θα ενισχυθούν και από τις υπηρεσίες της περιφέρειας. Το απόγευμα της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε μάλιστα σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή των κ. Αβραμόπουλου, Παναγιωτόπουλου και Δένδια, όπου και οριστικοποιήθηκε ο σχεδιασμός των μέτρων τάξης.

Το σχέδιο ασφάλειας που έχουν εκπονήσει οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχει χωριστεί σε δύο τμήματα: σε αυτό που αφορά την άφιξη, τις συναντήσεις και την αναχώρηση της καγκελαρίου και σε αυτό που σχετίζεται με την τήρηση της τάξης κατά τις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ ανέφεραν πως τα μέτρα θα είναι παρόμοια και εφάμιλλα αυτών που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο του 1999, κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Κατά την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ θα επιστρατευθούν και δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας για τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Φράχτες στο Σύνταγμα

Στο Σύνταγμα, εκτός από την ισχυρή παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ σε καίρια σημεία και σε διασταυρώσεις, έχει αποφασιστεί η τοποθέτηση του μεταλλικού φράχτη, ενώ θα τοποθετηθούν και τα γνωστά μεταλλικά κιγκλιδώματα στο πλακόστρωτο που οδηγεί στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα τέσσερα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν δυνατότητα εκτόξευσης νερού και αστυνομικοί των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.

Πρόθεση της ΕΛ.ΑΣ. είναι να αποτρέψει την είσοδο διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος.

Αυξημένα μέτρα στους "γερμανικούς στόχους"

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στους "γερμανικούς στόχους". Η γερμανική πρεσβεία, το ινστιτούτο Γκαίτε, αλλά και γραφεία όπως και αντιπροσωπείες σημαντικών γερμανικών εταιριών θα βρίσκονται υπό αυξημένη επιτήρηση.

Μέχρι και ελεύθεροι σκοπευτές έχουν επιστρατευτεί, όπως επίσης και άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού, που θα ακροβολιστούν στα σημεία όπου θα κινηθεί η Γερμανίδα καγκελάριος.

Κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό

Από τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας και ενόψει του απογευματινού συλλαλητηρίου θα μείνουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Όπως ανακοινώθηκε, οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα δοθούν και πάλι προς χρήση στο επιβατικό κοινό μετά την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων και ύστερα από νέα εντολή της αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να κάνουν στάση.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύονται, από αύριο στις 09.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ οι συναθροίσεις στο κέντρο της Αθήνας, στους δρόμους γύρω από την γερμανική πρεσβεία, αλλά και οι συναθροίσεις κατά μήκος της Αττική Οδού, προκειμένου να αποφευχθεί ο αποκλεισμός της πρεσβείας.
 http://www.enimerwsi.gr/2012/10/blog-post_8791.html#ixzz28k4nq7TD

Δεν υπάρχουν σχόλια: