Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Όταν ο ΗΡΑΚΛΗΣ γιόρταζε, κέρδιζε και τη Μπάγερν…

Το φιλικό της 29ης Μαρτίου του 1978 με τους Βαυαρούς στο Καυτανζόγλειο και η νίκη της ομάδας των Γκερντ Μίλερ, Ούλι Χένες και Καρλ Χάιντς Ρουμενίνγκε

Ήταν μια γιορτή…Ενα μαγικό «ταξίδι» από αυτά που μόνο ο Ηρακλής μπορεί να προσφέρει. Ήταν μια σπουδαία και ιστορική φιλική αναμέτρηση στο Καυτανζόγλειο, με την συμμετοχή «γιγάντων» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Έχουμε και λέμε…Γκερντ Μίλερ, Ζεπ Μάγιερ, Γκέοργκ Σβάρτσενμπεκ, Ούλι Χένες, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, Μπράνκο Όμπλακ, Κουρτ Ντίντερμάγερ, Κλάους Άουγκεντάλερ. Όλοι τους, ποδοσφαιριστές της μεγάλης Μπάγερν Μονάχου, η οποία στις 29 Μαρτίου του 1978 (σαν σήμερα δηλαδή) αποφάσισε να τιμήσει τον Ηρακλή, με την παρουσία της σε μία και μοναδική φιλική αναμέτρηση, με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση του «κυανόλευκου» συλλόγου.
Και να σκεφτεί κανείς, ότι την δεκαετία εκείνη οι Βαυαροί είχαν σαρώσει τα κύπελλα Πρωταθλητριών (κατακτώντας τα τρία από τα τέσσερα που έχουν μέχρι σήμερα στη συλλογή τους), ενώ δύο χρόνια πριν την συγκεκριμένη αναμέτρηση, στέφθηκαν και Παγκόσμιοι πρωταθλητές κατακτώντας το Διηπειρωτικό. Κι όμως, αυτή η τεράστια ομάδα δεν αρνήθηκε την πρόσκληση του Ηρακλή…Γιατί όταν γιόρταζε ο Ηρακλής, γιόρταζε όλη η πόλη. Το λέμε και το εννοούμε.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι σ’ αυτή τη γιορτή, απέναντι σ’ αυτή την ομάδα, θέλησαν να αγωνιστούν και παίκτες, από άλλες ομάδες της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως οι Κούδας, Ορφανός και Γκουερίνο, οι Πάλλας, Φοιρός, αλλά και οι Παπαϊωάννου, Καλαμπάκας. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ!!! Για να τιμήσουν την μεγαλύτερη ομάδα της πόλης!
Ο αγώνας και η νίκη με…3-1
Η σπουδαία φιλική αναμέτρηση της 29ης Μαρτίου ανάμεσα στον Ηρακλή και την Μπάγερν ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 4.00 μ.μ. στο Καυτανζόγλειο. Διαιτητής ορίστηκε ο Π. Τσολακίδης, με βοηθούς του Τικμόγλου και Πετρίδη, ενώ στις κερκίδες περισσότεροι από 20.000 φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το θέμα.
Σ’ ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο ημίχρονο (οπότε και αγωνίστηκε η πλειοψηφία των επίλεκτων παικτών) δεν είχε να προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις, όμως στο δεύτερο ο Ηρακλής με την συμμετοχή οκτώ δικών του παικτών, συν τους Παπαϊωάννου και Καλαμπάκα που τότε άνηκαν στον Πιερικό, αλλά μετέπειτα έγιναν δικοί του και τον Ορφανό, ήταν καταγαιστικός και επικράτησε με 3-1.
Στο 49′ ο Ξανθόπουλος πάσαρε στον Ορφανίδη ο οποίος επιχείρησε τη σέντρα και ο Χατζηελευθερίου που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μάγιερ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο σκόρερ του Ηρακλή έχασε μία ακόμη καλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του.
Αντί αυτού ωστόσο, στο 67′ οι Χένες, Όμπλακ και Μίλερ συνδυάστηκαν άψογα και ο τελευταίος με πλασέ μέσα από την περιοχή εξάσκησε με τον καλύτερο τρόπο την ειδικότητά του και ισοφάρισε σε 1-1. Όλα αυτά όμως μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα…
Διότι από εκεί και μετά άρχισε η αντεπίθεσή του Ηρακλή ήταν σφοδρότατη. Στο 80′ ο Παπαϊωάνου, εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ορφανός και έκανε το 2-1, ενώ στο 86′ ο Χατζηελευθερίου σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με απ’ ευθείας κτύπημα φάουλ έξω από την περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Στάδιο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Π. Τσολακίδης
Βοηθοί: Τικμόγλου, Πετρίδης
ΣΚΟΡΕΡ: 49′, 86′ Χατζηελευθερίου, 80′ (πεν.) Παπαϊωάννου – 67′ Μίλερ
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κώστας Καραπατής): Δινόπουλος (46′ Φανάρας), Νικολούδης, Πάλλας (46′ Ορφανίδης), Φοιρός (46′ Χρυσαφίδης), Μαυροδουλάκης, Ξανθόπουλο (78′ Μπίκας), Κουσουλάκης, Παπαϊωάννου, Γκουερίνο (46′ Καλαμπάκας), Κούδας (46′ Ορφανός), Αλεξιάδης (46′ Χατζηελευθερίου)
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γκιούλα Λόραντ): Μάγιερ, Ντίντερμαγερ, Χόρσμαν, Σβάρτσενμπεκ (55′ Βάις), Άουγκεντάλερ, Γιάντσον (46′ Έναλ), Ντιρνμπέργκερ, Όμπλακ, Μίλερ, Χένες, Ρουμενίνγκε

Δεν υπάρχουν σχόλια: