Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

«Το αντίο της πρωταθλήτριας»

Το αντίο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, είναι ο τίτλος που βγαίνει από τα σχόλια του διεθνούς Τύπου για τον αποκλεισμό της Εθνικής μας ομάδας από την συνέχεια του EURO। Αυτή τη φορά, δεν υπήρχαν τα τόσα επικριτικά σχόλια που έγιναν μετά την ήττα από την Σουηδία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην «γκέλα» του Νικοπολίδη, που τελικά έκρινε το ματς.
Αναλυτικά:
Reuters: «Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα αποκλείστηκε από τη συνέχεια του EURO 2008 χάνοντας με 1-0 από τη Ρωσία। Το μοναδικό γκολ του αγώνα έτυχε στο 33’ προ κενής εστίας ο Κονσταντίν Ζιριάνοφ εκμεταλλευόμενος τη βιαστική έξοδο του Αντώνη Νικοπολίδη»।
Associated Press: «Η τετραετής παρουσία της Ελλάδας στην κορυφή της Ευρώπης έλαβε και τυπικά τέλος μετά την ήττα από τη Ρωσία με 1-0। H ελληνική χαρά έγινε ελληνική τραγωδία».
BBC: «Η Ρωσία νίκησε την Ελλάδα και την έθεσε εκτός συνέχειας। Το μοναδικό γκολ ήρθε από τον Κονσταντίν Ζιριάνοφ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αντώνη Νικοπολίδη».
Skysports: «Η Ρωσία άφησε εκτός την καημένη Ελλάδα। Ο Κονσταντίν Ζιριάνοφ χάρισε μία δίκαιη νίκη επί των πρωταθλητών Ευρώπης με ένα γκολ στο οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο βετεράνος τερματοφύλακας βγήκε αδικαιολόγητα από την εστία του δίνοντας την ευκαιρία στον Σέμακ να γυρίσει την μπάλα στον σκόρερ. Ο Άγγελος Χαριστέας έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για τους πληγωμένους πρωταθλητές. Η Ρωσία μπορούσε κι έπρεπε να πετύχει περισσότερα γκολ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες».
L’Equipe: «Οι Έλληνες δεν έχουν πια τη βοήθεια των Θεών। Η ομάδα έκπληξη του 2004 δεν έλαμψε σε αυτό το EURO και αποκλείστηκε μετά από μόλις δύο αγώνες».
Marca: «Η Ρωσία απέκλεισε τους πρωταθλητές Ευρώπης। Ο Νικοπολίδης, ακρογωνιαίος λίθος στην επιτυχία του 2004, είχε ευθύνη στο γκολ του Ζιριάνοφ και έδειξε την εικόνα ενός τερματοφύλακα που έχει σχεδόν αποσυρθεί. Οι περιορισμένες επιλογές του Ρεχάγκελ δεν μπορούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται για την κατάκτηση του EURO».
El Mundo: «Η Ρωσία έστειλε την Ισπανία στα προημιτελικά। Η γκάφα του Νικοπολίδη έφερε αναστάτωση στην Ελλάδα και η Ρωσία μπορώντας να πετύχει και άλλα γκολ, έδωσε στην Ισπανία την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά».
Bild: «Οι Ρώσοι έριξαν τον βασιλιά Ότο από το θρόνο। Η πρωταθλήτρια Ευρώπης απέτυχε. Ούτε ένα γκολ, ούτε ένας βαθμός. Και τώρα γι γίνεται με τον Ότο; Ανανέωσε το συμβόλαιό του ως το 2010 για να επιχειρήσει την ανανέωση της ομάδας. Όμως και στην Ελλάδα μερικές φορές τα συμβόλαια σπάνε».
Gazzetta Dello Sport: «Η Ελλάδα είπε αντίο στο EURO 2008 χάνοντας με 1-0 από τη Ρωσία, η οποία σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ। Οι Έλληνες έπαιξαν πιο επιθετικά από ό,τι στον πρώτο αγώνα, αλλά ο Καραγκούνης δεν είχε την απαιτούμενη βοήθεια»
Corriere dello Sport: «Το παραμύθι τελείωσε। Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Ελλάδα, είναι εκτός Ευρωπαϊκού, χάνοντας τόσο από την Σουηδία, όσο και από την Ρωσία στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Μία ομάδα του Ρεχάγκελ, αρκετά διαφοροποιημένη από την πρεμιέρα και αρκετά μπερδεμένη, ανίκανη να βρει το δρόμο για το γκολ, αν και είχε απέναντί της μία ρωσική άμυνα που μόνο απροσπέλαστη δεν ήταν».
A’Bola: «Η ομάδα που το 2004 νίκησε την Πορτογαλία στον τελικό, έχασε από τη Ρωσία με 1-0 και αποχαιρέτησε πρόωρα το EURO 2008। Οι Ρώσοι άξιζαν τη νίκη απέναντι στην ελληνική ομάδα».
CNN:«Η επί τετραετίας "βασιλεία" της Ελλάδας, ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, έλαβε τέλος το Σάββατο, αφού η Ρωσία την απέκλεισε από την συνέχεια της διοργάνωσης.
ESPN: «Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία και να γίνει η μόνη πρωταθλήτρια Ευρώπης που διατηρεί τον τίτλο της. Το γκολ του Ζιριάνοφ σήμανε τον αποκλεισμό της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: