Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2008

Τυρόπιτα Σκοπέλου

Για το φύλλο
1 κιλό σταρένιο αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
λίγο αλάτι
νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη σφικτή.
Υλικά για τη γέμιση
½ κιλό κατσικίσιο τυρί
Nισεστές για το άνοιγμα φύλλου.

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Αλευρώνετε μια επιφάνεια με νισεστέ και ανοίγετε ένα,ένα φύλλο.
Παίρνετε το φύλλο ρίχνετε λίγο λάδι στην επιφάνεια .Τρίβετε το τυρί με το χέρι και το απλώνετε στο ένα τρίτο της επιφάνειας του φύλλου.σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Διπλώνετε την πίτα κλείνοντας μέσα τη γέμιση,και την τυλίγετε σαν σαλίγκαρο.Γεμίζετε και τυλίγετε και τα υπόλοιπα φύλλα.
Τηγανίζετε μία ,μία και από τις δύο πλευρές σε μπόλικο λάδι.Αφού ροδίσουν τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα
Η Σκοπελίτικη πίτα είναι πεντανόστιμη,απλή με μόνη γέμιση ένα καλό κατσικίσιο τυρί. - - - - - - - - - -

Δεν υπάρχουν σχόλια: