Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Μοίρασαν τυροκομικά προϊόντα σε πολίτες οι κτηνοτρόφοι Βόρειας Ελλάδας2 Δεκεμβρίου 2008, 19:16
Περισσότερα από 200 κιλά γάλα, 30 κιλά τυρί και 500 γιαούρτια μοίρασαν στους πολίτες της Θεσσαλονίκης οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο γ.γ. του υπουργείου, Λουκά Ανανίκα, λόγω απουσίας του υπουργού Μαργαρίτη Τζίμα.
Μέσα στις επόμενες μέρες, οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον υπουργό και θα ζητήσουν την παρέμβασή του, ώστε να διαβιβάσει τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό και να μεσολαβήσει για μια συνάντηση μαζί τους.
Οι κτηνοτρόφοι απαιτούν οικονομική ενίσχυση 50 ευρώ για κάθε αιγοπρόβατο και 250 ευρώ ανά αγελάδα, ενώ ζητούν μέσω του ΕΛΓΑ αποζημιώσεις όσον αφορά στην ξηρασία.
Παράλληλα, διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές του κρέατος, οι οποίες, όπως αναφέρουν, βρίσκονται στα ίδια επίπεδα εδώ και 20 χρόνια. Επιπλέον, ζητούν επιδοτήσεις για όλες τις ζωοτροφές και να επιστραφεί ο ΦΠΑ σε ποσοστό 15%, αλλά και να υπάρξει απαλλαγή για τις σταβλικές εγκαταστάσεις από το ενιαίο τέλος ακίνητης περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: