Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Μόνος 2ος ο ΠΑΟΚ!

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στα Πηγάδια επί της Ξάνθης με 2-1, κατακτώντας το «τρίποντο» στις καθυστερήσεις του αγώνα! Πλέον οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται μόνοι τους στην 2η θέση, καθώς ξέφυγαν με δυο βαθμούς από τον Παναθηναϊκό που «γκέλαρε» (0-0) στις Σέρρες. Ο ΠΑΟΚ πήρε το «χρυσό» τρίποντο με το πέναλτι που κέρδισε ο Αναστασάκος κι εκτέλεσε εύστοχα ο Ιβιτς.Η πρώτη αξιόλογη φάση του ματς, ανήκε στους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, έπειτα από 20 λεπτά αγώνα, ο Λυμπερόπουλος είπε «όχι» στο πλασέ του Μπακαγιόκο σε τετ α τετ, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Γκαρσία έβγαλε τη σέντρα, ο Ιβιτς έπιασε ένα σουτ-κεραυνό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του γκολκίπερ της Ξάνθης.Το γκολ αυτό αφύπνισε το ακριτικό συγκρότημα, το οποίο μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου έχασε τρεις καλές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 26` Αγκάλι και Κιντάνα συνεργάστηκαν μέσα στην περιοχή, με τον δεύτερο να κάνει το σουτ και την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Χαλκιά, ο οποίος δήλωσε «παρών» και στο δυνατό σουτ του Γκρζέλακ στο 30ο λεπτό. Εννέα λεπτά αργότερα, ο Αγκάλι βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως η μπάλα από την κεφαλιά που επιχείρησε κατέληξε ελάχιστα άουτ.Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι ακρίτες συνέχισαν να έχουν τα ηνία του αγώνα και να δημιουργούν φάσεις μπροστά στην εστία του Χαλκιά. Τελικά η υπεροχή τους απέφερε καρπούς στο 61ο λεπτό. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, οι γηπεδούχοι έσπασαν το τεχνητό οφσάιντ της άμυνας των φιλοξενούμενων με τον Κιντάνα να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Αγκάλι μέσα από την περιοχή να ισοφαρίζει με πλασέ σε 1-1. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη στο 78’, αλλά ο Χαλκιάς είπε «όχι» σε τετ α τετ με τον Νιγηριανό επιθετικό! Απ’ εκείνο το σημείο κι έως το φινάλε ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο γήπεδο και αν οι Λάκης (82’), Ίβιτς (91’) ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια θα είχε «καθαρίσει» νωρίτερα το παιχνίδι.Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα μοιραστούν βαθμούς κι εντυπώσεις, ήρθε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα ο Βλάνταν Ιβιτς να χαρίσει το «τρίποντο» στην ομάδα του! Ο Αναστασάκος κέρδισε πέναλτι στην ανατροπή από την Λυμπερόπουλο και ο Σέρβος μέσος από τα 11 βήματα δεν δυσκολεύτηκε να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία της Ξάνθης διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πάρει εισιτήρια, αλλά περίπου 500 οπαδοί του ταξίδεψαν έως τα Πηγάδια! Η ΕΛ.ΑΣ, ύστερα από διαβουλεύσεις, αποφάσισε να ανοίξει τη «Θύρα Δ» για τους οπαδούς του, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη του αγώνα για πέντε λεπτά.Κίτρινες: Αγκάλι, Σταθάκης, Λυμπερόπουλος - Χούτος
ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος, Κωστούλας, Μπέρτος (80' Παπαδημητρίου), Γκρζέλακ, Κιντάνα, Πόι, Άμπραμ (52' Χασάνογλου), Αγκάλι, Σταθάκης, Τζιωρτζόπουλος, Παπαδόπουλος (65' Ριζόγιαννης).

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Μπακαγιόκο (76' Λάκης), Κοντρέρας, Λίνο, Ίβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Χούτος (69' Αναστασάκος), Μπιζέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: