Καρβέλι γεμιστό
Υλικά1 καρβέλι ψωμί200 γραμμάρια χοιρινό κρέας κομμένο σε κυβάκια200 γραμμάρια κοτόπουλο χωρίς πέτσα κομμένο σε κυβάκια200 γραμμάρια κατσικάκι κομμένο σε κυβάκια200 γραμμάρια λουκάνικα κομμένα σε κυβάκια200 γραμμάρια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι ολόκληρες4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες4 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) κομμένα σε ροδέλες1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες5 - 6 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες1 ποτήρι νερού χυμό ντομάτας100 γραμάρια γραβιέρα τριμμένη1 ποτηράκι κρασιού λάδι1 ποτηράκι κρασιού άσπρο κρασίζάχαρηαλάτι και πιπέριΕκτέλεσηΑνάψτε το φούρνο. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάλτε το λάδι, τα κρεμμύδια, όλα τα κρεατικά, τα πράσα και τις πιπεριές και τσιγαρίστε τα για 10 λεπτά περίπου. Σβήστε τα με κρασί. Προσθέστε τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας και το νερό και αφήστε τα υλικά να βράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμα ρίξτε τις ελιές, κουνήστε την κατσαρόλα για να πάνε παντού και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Η γέμιση είναι έτοιμη. Μετά βγάλτε προσεκτικά την ψίχα από το καρβέλι και γεμίστε με όλη τη γέμιση. Από πάνω σκεπάστε με τη γραβιέρα. Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρεται ζεστό.
Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου