Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Καρβέλι γεμιστό

Υλικά1 καρβέλι ψωμί200 γραμμάρια χοιρινό κρέας κομμένο σε κυβάκια200 γραμμάρια κοτόπουλο χωρίς πέτσα κομμένο σε κυβάκια200 γραμμάρια κατσικάκι κομμένο σε κυβάκια200 γραμμάρια λουκάνικα κομμένα σε κυβάκια200 γραμμάρια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι ολόκληρες4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες4 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) κομμένα σε ροδέλες1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες5 - 6 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες1 ποτήρι νερού χυμό ντομάτας100 γραμάρια γραβιέρα τριμμένη1 ποτηράκι κρασιού λάδι1 ποτηράκι κρασιού άσπρο κρασίζάχαρηαλάτι και πιπέριΕκτέλεσηΑνάψτε το φούρνο. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάλτε το λάδι, τα κρεμμύδια, όλα τα κρεατικά, τα πράσα και τις πιπεριές και τσιγαρίστε τα για 10 λεπτά περίπου. Σβήστε τα με κρασί. Προσθέστε τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας και το νερό και αφήστε τα υλικά να βράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμα ρίξτε τις ελιές, κουνήστε την κατσαρόλα για να πάνε παντού και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Η γέμιση είναι έτοιμη. Μετά βγάλτε προσεκτικά την ψίχα από το καρβέλι και γεμίστε με όλη τη γέμιση. Από πάνω σκεπάστε με τη γραβιέρα. Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρεται ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: