Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Μπεϊγκάν ατσαρί ( μελιτζάνες πικάντικες)

Υλικά για 6 άτομα
2 κουτ σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
6 ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδο
800 γραμ μελιτζάνες καθαρισμένες, ξεπικρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 κουτ γλυκού σπόρους γλυκάνισου
½ κουτ γλυκού σπόρους κύμινου
350 γραμ ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ γλυκού κοπανισμένους σπόρους κολίανδρου
1 κουτ γλυκού σκόνη από τουρμέρικ
1 κουτ γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κρασοπότηρο φυτικό λάδι και ακόμα 3 κουτ σούπας
αλάτι

Βάλτε στο μπλέντερ σας τα κομματάκια από το τζίντζερ και τις σκελίδες του σκόρδου, προσθέστε 1 κρασοπότηρο νερό και κτυπήστε τα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός .
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το μισό λάδι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μέσα τις μισές μελιτζάνες να σοταριστούν ελαφρά από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τις και αφήστε τις να περιμένουν . Ρίξτε το υπόλοιπο λάδι και αφήστε το να ζεσταθεί και σοτάρετε τις υπόλοιπες μελιτζάνες , βγάλτε τις και αυτές και αφήστε τις να περιμένουν.
Καθαρίστε τη κατσαρόλα σας και προσθέστε 3 κουτ σούπας λάδι, ρίξτε μέσα τους σπόρους από το γλυκάνισο, το κύμινο και σοτάρετέ τους καλά μέχρι να σκουρύνουν και να βγάλουν όλα τους τα αρώματα. Ρίξτε μέσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το μίγμα τζίντζερ, σκόρδου που έχετε ετοιμάσει. Προσθέστε το κόλιανδρο, το τουρμέρικ, τη πιπεριά καγιέν και το αλάτι. Αφήστε το μίγμα να βράσει για 10 λεπτά. Γυρίζετέ το συνέχεια . Χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε το μέχρι το μίγμα να γίνει πηκτό και μελωμένο. Ρίξτε μέσα τις τηγανισμένες μελιτζάνες και αφήστε τις να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Χαμηλώστε ακόμα περισσότερο τη φωτιά, σκεπάστε τη κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε να συνεχιστεί το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Αφήστε το να χλιαρέψει και σερβίρετέ το σαν κυρίως πιάτο μαζί με ρυζάκι μπασμάτι Η ινδική κουζίνα βασίζεται περισσότερο στα λαχανικά και στο ρύζι παρά στις ζωικές πρωτείνες. Οι περισσότεροι ινδοί είναι χορτοφάγοι. Η κουζίνα χρησιμοποιεί πολύ τα μπαχαρικά και τα φαγητά τους συνήθως είναι πικάντικα. Οι πικάντικες μελιτζάνες που σας δίνουμε σήμερα είναι ένα χαρακτηριστικό φαγητό από την πόλη Ουντεπούρ της κεντρικής Ινδίας όπου φυσικά είναι χορτοφαγική. Συνοδεύτε τις μελιτζάνε

Δεν υπάρχουν σχόλια: