Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Και τώρα μπαράζ

Η Ελλάδα έκανε το χρέος της, νίκησε με 2-1 το Λουξεμβούργο, αν και δεν έπεισε με την απόδοσή της, τερμάτισε στην 2η θέση του 2ου προκριματικού ομίλου και πάει στα μπαράζ με μια εκ των Ουκρανίας, Σλοβενίας, Βοσνίας, Ιρλανδίας. Στο φινάλε μπορεί να πει κανείς πως καρδιοχτύπησε τους 15.000 θεατές που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, που δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το θέαμα που παρακολούθησαν. Ωστόσο, το χειρότερο όλων, δεν ήταν η εμφάνιση, αλλά ο τραυματισμός του Σωτήρη Κυργιάκου. Ο αμυντικός της Λίβερπουλ, υπέστη μερική ρήξη χιαστών, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός γηπέδων για περισσότερους από τρεις μήνες...Το ματς σημαδεύτηκε από το ντεμπούτο των Σηφάκη και Φωτάκη. Ο τελευταίος επιλέχθηκε για να αντικαταστήσει τον Κατσουράνη, ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία κι έμεινε στον πάγκο.Οι παίκτες του Οτο Ρεχάγκελ εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις στημένες φάσεις και σε συνδυασμό με τα κενά στην άμυνα έφτασαν στο ημίχρονο στο 2-0. Στο 30ο λεπτό ο Καραγκούνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Τοροσίδης με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 33΄ ο αρχηγός της Εθνικής ήταν ξανά δημιουργός, αφού εκτέλεσε φάουλ και ο Γκέκας, με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς με τους Λετονούς, διπλασίασε τα τέρματα της «γαλανόλευκης». Ο στράικερ της Λεβερκούζεν έφτασε τα 20 γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο και τα 14 στα ισάριθμα ματς που έχει δώσει η Εθνική ομάδα από το Euro 2008 μέχρι σήμερα. Ο διεθνής επιθετικός έφτασε τα 10 γκολ και τερμάτισε στην πρώτη θέση των σκόρερ των προκριματικών ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης.Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρεχάγκελ έκανε πειράματα. Εριξε στο παιχνίδι τον Πλιάτσικα αντί του Φωτάκη, έδωσε στον Καραγκούνη ρόλο οργανωτή και στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης και Σαλπιγγίδης. Ο «Τόρο» στο τέλος του αγώνα γύρισε δεξί μπακ και μπροστά του αγωνίστηκε ο Νίνης. Το δεύτερο ημίχρονο, παρότι η Εθνική ομάδα αγωνιζόταν με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 58΄, όταν αποβλήθηκε ο Παγιάλ, οι διεθνείς επαναπαύτηκαν στο προβάδισμα που είχαν αποκτήσει από το πρώτο μέρος. Μόνο στο τελευταίο 15λεπτο έγιναν καλές φάσεις, όπως το δοκάρι του Σαλπιγγίδη (76΄) και οι δύο σωτήριες επεμβάσεις του Ζουμπέρ στο φάουλ του Καραγκούνη (78΄) και στην κεφαλιά του Γκέκα (89΄). Τελικά, στο τελευταίο λεπτό οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν το γκολ της τιμής, με το αυτογκόλ του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Κίτρινες: Πλιάτσικας - Παγιάλ, Μαρτίνο, ΜουτςΚόκκινες: 58΄ Παγιάλ (δεύτερη κίτρινη)


ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Βύντρα (82΄ Νίνης), Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (λ.τ. 44΄ Μόρας), Αβρ. Παπαδόπουλος, Φωτάκης (46΄ Πλιάτσικας), Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας.


ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Ζουμπέρ, Κίντσινγκερ (81΄ Μαρτίνο), Παγιάλ, Χόφμαν, Μπλεζ, Πέτερς, Στράσερ, Μπέτμερ, Κιτένγκε (74΄ Πούποβατς), Γένις (46΄ Λέβεκ), Μουτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: