Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Στήνουν... στον τοίχο ύποπτα αποτελέσματα

Απόγευμα Κυριακής... Σούρουπο, για την ακρίβεια. Στα (ποδοσφαιρικά) καφενεία οι «νικητές» μετρούν τα κέρδη τους και οι «χαμένοι» αναφωνούν «έχασα το στημένο»!! Μα είναι δυνατόν ο κόσμος να το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι; Αν λάβουμε υπόψη μας την ελληνική λογική «τα βάζουμε όλα κάτω από το χαλί και προχωράμε», τότε το πιο πιθανό σενάριο είναι κάποια μέρα να ξυπνήσουμε από τον ήχο της... καμπάνας που θα πέσει από την ΟΥΕΦΑ, εφόσον τεκμηριωθούν οι καταγγελίες.
Με λίγα λόγια, στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχουν πάρει τα... όπλα τους, ερευνούν και όπου διαπιστώνουν παράβαση ρίχνουν τις... πιστολιές τους. Επί Μισέλ Πλατινί η ΟΥΕΦΑ έχει αποκτήσει τους δικούς της «ντετέκτιβ», γιατί τα στελέχη της πιστεύουν ότι «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά»...
Με μια απλή αναζήτηση στο δημοφιλέστατο «google», καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος του προβλήματος. Οι αναφορές και τα ρεπορτάζ για «στημένα» παιχνίδια πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Με γοργούς ρυθμούς αυξάνονται οι καταγγελίες για προκαθορισμένα αποτελέσματα.
Τα πλοκάμια της... μαφίας, γιατί περί μαφίας μιλούν στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, έχουν απλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ο... παράδεισος των υπόπτων φαίνεται ότι είναι οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Εκεί, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της πειθαρχικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ Πίτερ Λιμάχερ, «υπήρξαν... αφύσικα αποτελέσματα». Ο Λιμάχερ και οι συνεργάτες του όταν αποφασίσουν να μιλήσουν για το «σκάνδαλο» είναι τόσο περιγραφικοί που δίνουν την εντύπωση ότι είναι έτοιμη η καταδικαστική ετυμηγορία των αρμόδιων πειθαρχικών οργάνων...
Τα μάτια τους έχουν δει πολλά, κυρίως, μέσω του συστήματος που έχουν «κατασκευάσει» και παρακολουθούν τα πονταρίσματα στις εταιρείες στοιχημάτων, σε χιλιάδες παιχνίδια.
ΠροειδοποιήσειςΓια κάποιο διάστημα, μάλιστα, όταν υπήρχε έντονη φημολογία και μεγάλο ποντάρισμα σ' ένα σημείο, οι παρατηρητές της ΟΥΕΦΑ προειδοποιούσαν τους παίχτες πριν από την αναμέτρηση ότι βρίσκονται υπό επιτήρηση!
Αυτό το μέτρο αρχικά απέδωσε καρπούς, δεν έδωσε όμως την οριστική λύση στο πρόβλημα. Περίπου σαράντα είναι οι φάκελοι που αφορούν κυρίως παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και του ΟΥΕΦΑ (ή Γιουρόπα Λιγκ), τα οποία έγιναν την τελευταία τετραετία.
Τα προβλήματα συνήθως τα δημιουργούν, λένε στην ΟΥΕΦΑ, ομάδες χαμηλού βεληνεκούς, που δεν έχουν ελπίδες διάκρισης στις δύο διοργανώσεις.
Οι υπεύθυνοι κυριολεκτικά έχουν χάσει την... μπάλα, αφού τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας το στοίχημα μέσω του Ιντερνετ. Ετσι τα «μέτωπα» είναι δεκάδες, καθώς εκτός από το στοίχημα στο 1, Χ ή 2 εμφανίστηκαν ειδικές κατηγορίες, από το «αν θα χαθεί ένα πέναλτι» μέχρι το «ποια ομάδα θα δεχθεί την πρώτη κάρτα ή θα κάνει πρώτη σέντρα».
Γι' αυτό οι έρευνες εστιάζονται και στο «ακριβές σκορ» ενός αγώνα, ενώ αφορμή αποτέλεσε ο περσινός προημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, Τσέλσι - Λίβερπουλ, που έληξε 4-4! Οσο κι αν «χτυπάει» περίεργα, ένα από τα λαγωνικά της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (ο Καρλ Ντοντ) φημολογείται ότι ταξίδεψε στην Κίνα προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες για το ποντάρισμα των 32 εκατομμυρίων ευρώ (!!!) στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα (4-4!!) σε μία εταιρεία στοιχημάτων...
Οπως γίνεται αντιληπτό, η αποστολή της ΟΥΕΦΑ είναι εξαιρετικά δύσκολη. Απαιτείται πολύς χρόνος για να φτάσει στις αποδείξεις... Οταν, όμως, τα καταφέρνει, ο πέλεκυς είναι βαρύς.
Για την Πομπέντα των Σκοπίων τα... ευρωπαϊκά σύνορα έκλεισαν για οκτώ χρόνια, ενώ ισόβιος αποκλεισμός επεβλήθη στον πρόεδρό της και σ' έναν παίχτη. Η Πομπέντα κρίθηκε ένοχη για «στημένο» παιχνίδι με την Πιούνικ (Αρμενίας) στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2004-2005. Στη Λετονία η ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε τον υποβιβασμό της Ντίναμπουργκ από την πρώτη κατηγορία, γιατί τα στοιχεία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν αδιάσειστα.


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : Στο κόκκινο 15 ματς της Β' Εθνικής

Από το μικροσκόπιο των... ντετέκτιβ έχει περάσει και η Ελλάδα! «Δεκαπέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής μέσα στο 2009 πιθανότατα έχουν στηθεί, με την εμπλοκή έντεκα ομάδων», δήλωσε ορθά-κοφτά ο Πίτερ Λιμάχερ. Τα στοιχεία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας προέρχονται από εταιρείες στοιχημάτων και πιο συγκεκριμένα από το ότι υπήρχε μεγάλο ποντάρισμα σ' ένα σημείο.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος παρέλαβε τον φάκελο με τους ύποπτους αγώνες του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής και αναμένεται να τον καταθέσει στον εισαγγελέα. Ονόματα και διευθύνσεις δεν έχουν διαρρεύσει, στην ΕΠΟ περιμένουν κάποια συμπληρωματικά στοιχεία, αλλά στην ΟΥΕΦΑ είδαν... καπνό και ερευνούν αν υπάρχει «φωτιά». Βέβαια τον τελευταίο καιρό αρχίζουν δειλά δειλά να ανοίγουν ορισμένα στόματα. Κάποιοι φωτογραφίζουν καθαρά τον παράγοντα συλλόγου Β' Εθνικής, ο οποίος σε γκραν γκινιόλ αγώνα της ομάδας του έπαιζε live betting. Το ματς της ομάδας του; Μόνο εκείνος ξέρει.
Η ΟΥΕΦΑ το μόνο που γνωρίζει είναι ότι 15 ελληνικά παιχνίδια του περασμένου πρωταθλήματος Β' Εθνικής βρίσκονται στο «κόκκινο». Ο Λιμάχερ, βέβαια, επανέφερε στην επιφάνεια και το παιχνίδι Πανιωνίου - Ντιναμό Τιφλίδας. «Ο φάκελος παραμένει ανοιχτός», είπε, ενώ η αναμέτρηση διεξήχθη την 1η Δεκεμβρίου 2004. Είναι εμφανές ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία, όμως στην ΟΥΕΦΑ δεν βάζουν την υπόθεση στο αρχείο, μήπως προκύψει κάποιο νέο στοιχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: