Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Συνέλαβαν το “φαρσέρ” του “Blue Star I”

Συνελήφθη από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ένας άνδρας ηλικίας 41 ετών ο οποίος χθες είχε αναφέρει με τηλεφώνημά του αναληθώς την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star I».

Το πλοίο είχε αποπλεύσει χθες στις 7 το απόγευμα από τον Πειραιά, εκτελώντας το δρομολόγιο προς Θήρα – Κω – Ρόδο, με 508 επιβάτες.

Αμεσα και σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Πειραιά, ενημερώθηκε ο πλοίαρχος του πλοίου και ακολούθησε ο προβλεπόμενος έλεγχος των εσωτερικών χώρων του, από το πλήρωμα.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίσθηκε χειραποσκευή, για την οποία δεν προσήλθε κάτοχος, παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις από τη μεγαφωνική εγκατάσταση του πλοίου προς τους επιβάτες.

Κατόπιν αυτού, εδόθη εντολή για άμεση επιστροφή του πλοίου στο λιμένα Πειραιά, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος της χειραποσκευής από ειδικά εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο προσωπικό Λ.Σ. με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Κατά την επιστροφή του πλοίου, αξιοποιώντας νεώτερες πληροφορίες, διεπιστώθη ότι τα αναφερθέντα για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού ήταν απολύτως αναληθή και το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του για τους επόμενους λιμένες προσέγγισης.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πειραιά εντόπισαν, στην περιοχή Κολωνού Αθηνών, 41χρονο ημεδαπό, ο οποίος ομολόγησε ότι είχε κάνει το εν λόγω απειλητικό τηλεφώνημα και συνελήφθη.

Εις βάρος του συλληφθέντος, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά σχημάτισε φάκελο δικογραφίας, ο οποίος υπεβλήθη στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: