Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

«Ανέβαζαν» γυμνές φωτογραφίες στο Facebook

Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων –ενός Ελληνα 19 ετών και ενός αλλοδαπού 20 ετών- σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία νεαρής αλλοδαπής ότι άγνωστοι...
ανήρτησαν άσεμνη φωτογραφία της σε προφίλ που δημιούργησαν με τα στοιχεία της στο facebook...

Οι δράστες συνέχισαν την παράνομη δραστηριότητά τους σε βάρος της, επικοινωνώντας μαζί της μέσω του προφίλ που είχαν δημιουργήσει και του προγράμματος άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων (MSN Messenger) ζητώντας της κατʼ επανάληψη να τους αποστείλει γυμνές φωτογραφίες της, απειλώντας την πως σε αντίθετη περίπτωση θα κοινοποιούσαν στο προφίλ και άλλες φωτογραφίες.

Από την ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε ότι ο λογαριασμός του facebook δημιουργήθηκε από την οικία του Ελληνα συλληφθέντα και από εκεί εστάλησαν και τα απειλητικά μηνύματα. Μετά από κατʼ οίκον έρευνα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκε στον Η/Υ η φωτογραφία της παθούσας, που είχε αναρτηθεί στο προφίλ καθώς και άλλες φωτογραφίες της.

Επίσης από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε και η ύπαρξη αρχείων-βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων, γεγονός που δικαιολογούσε την αυτόφωρη διαδικασία. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά,ενώ για τον αλλοδαπό δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: