Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Windows 7: προβλήματα με τους μεγάλους σκληρούς δίσκους SATA

Η Microsoft έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα στα Windows 7, όταν χρησιμοποιούνται σκληροί δίσκοι SATA μεγάλης χωρητικότητας. Τα οποία εμφανίζονται κατά την επαναλειτουργία του δίσκου μετά από μια κατάσταση ηρεμίας.

Όπως εξηγεί η Microsoft σε μια καταχώρηση της βάσης δεδομένων της τεχνικής της υποστήριξης, το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί όταν κάποιος - στα Windows 7 και στα Windows Server 2008 R2 - επιχειρήσει να...επαναφέρει ένα σκληρό δίσκο SATA χωρητικότητας μεγαλύτερης του 1TB από την κατάσταση stand-by ή τη κατάσταση ηρεμίας.

Αιτία γι' αυτό είναι ότι ο SATA driver προϋποθέτει ότι για την επαναλειτουργία του δίσκου από την κατάσταση ηρεμίας θα πρέπει αυτός να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Σε μερικές περιπτώσεις, όπως σε μεγάλους δίσκους, ο χρόνος επαναφοράς μπορεί να ξεπεράσει τα 10 δευτερόλεπτα, κάτι που οδηγεί σε ένα είδος "time out" της διαδικασίας ενεργοποίησης.

Η Microsoft ερεύνησε διεξοδικά το πρόβλημα το οποίο και αντιμετώπισε με ένα hotfix, συνιστώντας σε όλους όσους έχουν το πρόβλημα να το κατεβάσουν και να το εγκαταστήσουν. Δεν είναι ανάγκη να το εγκαταστήσουν όσοι δεν επηρεάζονται από το πρόβλημα, οι οποίοι μπορούν να περιμένουν μέχρι την κυκλοφορία του Service Pack 1 για τα Windows 7 (που θα περιέχει αυτό το hotfix)

Δεν υπάρχουν σχόλια: