Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Τα εύκολα - δύσκολα με αποδοκιμασίες

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν το «τρίποντο» και η ηρεμία. Το 2-1 επί της Λάρισας επανέφερε τους «ερυθρόλευκους» στο -5 απ’ την κορυφή και πλέον τα φώτα πέφτουν στον Ζίκο.

Ο κόσμος στο Καραϊσκάκη δεν ήταν και πολύς (περίπου 20.000), ο Ζίκο αποδοκιμάστηκε από την εξέδρα και ο Ολυμπιακός μπήκε «μαγκωμένος» στο χορτάρι. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν παρόλα αυτά να αφήσουν στην άκρη όλα τ’ άλλα και να πάρουν το «τρίποντο».

Ο Βραζιλιάνος εμπιστεύτηκε θέση βασικού στον Μήτρογλου, που ήταν και ο μοναδικός προωθημένος, με τον «Γερμανό» να μην δείχνει απολύτως έτοιμος, καθώς δυο φορές, μια στο 6’ κι άλλη μια στο 19’ βρέθηκε με αξιώσεις απέναντι από τον Βιέρα και δεν κατάφερε να τελειώσει τις φάσεις. Γύρω στο 60’ έφαγε και μια κλωτσιά κι αντικαταστάθηκε από τον Ντάρμπισαϊρ.

Αυτή τη φορά πάντως, το σχήμα του Ολυμπιακού ήταν πιο ορθόδοξο εν’ αντιθέσει μ’ αυτό που παρατάχθηκε κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Μαρέσκα με τον Τοροσίδη έπαιξαν στα χαφ, ο Λεονάρντο αριστερά κι ο Γκαλέτι δεξιά, εκεί που γινόταν κυρίως το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» στο 4-2-3-1 που κατέβασε ο Βραζιλιάνος.

Η Λάρισα είχε αρκεστεί από νωρίς σε παθητικό ρόλο και δεν ανησύχησε σχεδόν καθόλου τον Νικοπολίδη στο πρώτο ημίχρονο. Ούτε όμως και ο φλύαρος Ολυμπιακός που δεν έβρισκε διαδρόμους, τον Βιέρα. Ο Οσκαρ που έπαιζε πίσω από τον Μήτρογλου, ήταν ο καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο κι έδωσε την ασίστ στον Μαρέσκα, ο οποίος άνοιξε το σκορ κι ο Ολυμπιακός «ξεκλείδωσε».

Από το 37’ μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλο ένα γκολ και θα μπορούσε να βάλει τουλάχιστον άλλο ένα, την ώρα που η άμυνα της Λάρισας ήταν ανύπαρκτη, απόρροια και των πολλών απουσιών. Ο Ουζουνίδης είχε αφήσει μόνο του τον Κάσας μπροστά, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει μάχες από τους Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, ενώ δεν πήρε και πολλές βοήθειες από τον Πούρι που έπαιζε αριστερά και τον Φλάβιο που έπαιζε δεξιά.

Στην αρχή της επανάληψης, ο Ολυμπιακός παρουσίασε την εικόνα που έβγαλε στο γήπεδο και στο πρώτο ημίχρονο, πριν ξεκλειδώσει την άμυνα της Λάρισας. Επαιζε μονόπαντα (μόνο από δεξιά) με τον Γκαλέτι και τον Γκαλίτσιο και δεν κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα της Λάρισας.

Στο ίδιο διάστημα η Λάρισα, με τις αλλαγές του Ουζουνίδη που προσπάθησε να φρεσκάρει το κέντρο και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα, ρίχνοντας στο ματς τους Φερέιρα και Ζέσους (γύρισε σε 4-4-2) κατάφεραν να βγουν με αξιώσεις μπροστά από τον Νικοπολίδη. Τελικά, κατάφεραν να μειώσουν το σκορ με το σουτ του Ρομέου στο 81’ που γέμισε με άγχος εξέδρα και πάγκους, όμως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον Χαραλαμπίδη βρήκε νικητές τους γηπεδούχους, που αποδοκιμάστηκαν από μερίδα οπαδών στο τέλος. Το ενδιαφέρον πλέον στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» στρέφεται στο τι μέλει γενέσθαι με τον Ζίκο...

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βιέρα, Ρομέου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Οσκαρ (75' Ντιόγκο), Μαρέσκα, Μπράβο, Γκαλέτι, Λεονάρντο (83' Λεντέσμα), Μήτρογλου (60' λ.τ. Ντάρμπισαϊρ), Τοροσίδης.
ΛΑΡΙΣΑ: Βιέρα, Νταμπίζας, Κυριακίδης (79' Βλασόπουλος), Φλάβιο, Κάσας, Ρομέου, Βελάσκο, Πούρι, Ιγκλέσιας (65' Ζέσους), Μελίσσης, Κατσιαρός (46' Φερέιρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: