Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Το διπλό... αγιάζει τα μέσα

Αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το παιχνίδι της Λιβαδειάς. Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού, εδραιώθηκε ακόμη περισσότερο στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, μειώνοντας παράλληλα στους δύο τους βαθμούς της διαφοράς που τον χωρίζουν από τον δεύτερο Ολυμπιακό, έστω και αν οι Πειραιώτες «χρωστάνε» το κυριακάτικο (10/1) παιχνίδι με την ΑΕΛ στο «Καραϊσκάκης».

Αν, όμως, το ζητούμενο είναι να προσφέρουν και ένα υποτυπώδες θέαμα στους φιλάθλους, τότε ο στόχος έχει αποτύχει. Καθότι, ναι μεν τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετράνε, πλην όμως το ποδόσφαιρο που παίζουν οι Θεσσαλονικείς είναι αυτό που κάποιοι αποκαλούν... αντιτουριστικό.

Δεν είναι, βλέπετε, ό,τι καλύτερο, ανεξάρτητα από το αν ο αντίπαλος είναι η Μπαρτσελόνα ή ο Λεβαδειακός, το αγωνιστικό στήσιμο να μην αλλάζει και να βασίζεται κατά πρώτο και κύριο λόγο στην εξασφάλιση μιας όσο γίνεται καλύτερης αμυντικής λειτουργίας. Όπως επίσης δεν είναι ό,τι καλύτερο το θέαμα της ομάδας του Φερνάντο Σάντος να έχει στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με έναν σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο, οκτώ παίκτες πίσω από την μπάλα. Είπαμε, όμως, Αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα στο ποδόσφαιρο, είναι το αποτέλεσμα και ο Δικέφαλος του Βορρά το παίρνει και με το παραπάνω.

Γρήγορο γκολ

Από το πρώτο, πάντως, σφύριγμα του Παππά, ο ΠΑΟΚ έκανε φανερούς τους στόχους του. Αυτό, δηλαδή, που κυνηγούσε ήταν ένα γρήγορο γκολ, ώστε να πάρει το προβάδισμα και στη συνέχεια να εφαρμόσει το γνωστό του σύστημα του «προσέχουμε για να έχουμε». Ο στόχος επετεύχθη, ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου από τον «συνήθη ύποπτο» Βλάνταν Ίβιτς που άλλαξε εξαιρετικά την μπάλα με τον Βιεϊρίνια και πλάσαρε υποδειγματικά τον Στρατηλάτη.

Από εκεί και πέρα, το νερό μπήκε στο αυλάκι και οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να δείχνουν σαφέστατα τις προθέσεις τους. Ήτοι, να κλείσουν τους χώρους προς την περιοχή του Χαλκιά, να μην επιτρέψουν στους γηπεδούχους να «βγάλουν» την κόντρα που αποτελεί και τον αγαπημένο τους τρόπο παιχνιδιού και, κοντολογίς, να περιορίσουν όσο γίνεται περισσότερο τις απειλές.

Τα κατάφεραν, μάλιστα, με σχετική ευκολία, αφού οι «πράσινοι» του Κίκε Ερνάντεθ δεν μπορούσαν να «πατήσουν» περιοχή και όλες οι ευκαιρίες που δημιούργησαν, είχαν να κάνουν με μακρινά σουτ.

Ίδια γεύση, αποβολή και... 0-2

Το σκηνικό διατηρήθηκε απαράλλακτο και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να προσέχουν περισσότερο την ανασταλτική τους λειτουργία και να προσπαθούν να φανούν απειλητικοί μόνο με αντεπιθέσεις και τους γηπεδούχους να δείχνουν ανίκανοι να ανταπεξέλθουν σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού.

Η αποβολή του Αραμπατζή με δεύτερη κίτρινη στο 59’, έκανε ακόμη πιο αμυντικό το στήσιμο του ΠΑΟΚ. Ο Σάντος απέσυρε τον Παπάζογλου και έβαλε στη θέση του τον Σνάουτσνερ για να ανταποκριθεί στην εξέλιξη, ενώ λίγο αργότερα έριξε στο παιχνίδι και τον Φιλομένο στη θέση του Κουτσιανικούλη, με το σκεπτικό ότι ο υψηλόσωμος Αργεντίνος μπορεί λόγω σωματοδομής να έχει καλύτερη ανασταλτική λειτουργία.

Στην άλλη πλευρά του λόφου, ο Λεβαδειακός προσπάθησε να βγει μπροστά, πλην όμως το «κυνήγι» της ισοφάρισης τον ανάγκασε να αφήσει αρκετά κενά στα μετόπισθεν. Κενά που έδωσαν τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να βγαίνει σε αντεπιθέσεις φωτιά και κάθε φορά που περνούσε τη σέντρα να είναι «κίνδυνος θάνατος» για την εστία του Στρατηλάτη.

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, έχαναν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, λόγω ολιγωρίας του Βιεϊρίνια που δύο φορές καθυστέρησε χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα να τον προλάβουν οι αμυντικοί των γηπεδούχων και άλλη μια του Φιλομένο που απλώς... μιμήθηκε τον συμπαίκτη του.

Ό,τι, πάντως, δεν κατάφεραν οι δύο προαναφερθέντες το πέτυχε ο Λίνο που, με την είσοδο του παιχνιδιού στο τελευταίο δεκάλεπτο, ευστόχησε στο φάουλ που εκτέλεσε από πλάγια και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΣΚΟΡΕΡ: 11' Ίβιτς, 82' Λίνο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθήνας).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 36' Μαρτορέλ, 55' Μουλόπουλος - 28' Αραμπατζής, 52' Ίβιτς.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 59' Αραμπατζής (δεύτερη κίτρινη).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος (70' Μπράνκο), Ζησόπουλος, Μαρτορέλ (46' Σερτζίνιο), Κόλτζος, Μπεγκόνια, Γκονζάλες, Ναπολεόνι, Μπάρκογλου, Σιστόν, Αλεξίου.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Μαλεζάς, Παπάζογλου (62' Σνάουτσνερ), Λίνο, Κουτσιανικούλης (66' Φιλομένο), Βιεϊρίνια (90'+2 Μουν), Ίβιτς, Σαβίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: