Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

περίπατο το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής

«Αρης... και δεν είμαι καλά»!

Κάλβο και Κάμπορα είχαν τρελά κέφια. Πέτυχαν από δύο γκολ και ο Αρης μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Superleague στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η νίκη 4-2 επί του Ηρακλή, ήταν η τρίτη συνεχόμενη για τους «κίτρινους», οι οποίοι εδραιώθηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα, ο Κάμπορα έφτασε τα 5 γκολ στα τελευταία τρία ματς, ενώ είχε πετύχει δύο και στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου!

Από την πλευρά του, ο «Γηραιός» πλέον δεν νιώθει καθόλου «άνετα», καθώς με τους 18 βαθμούς που έχει, ισοβαθμεί με άλλες 4 ομάδες στην 11η θέση, έχοντας πίσω του μόνο τους Λεβαδειακό (15 β.) και Πανθρακικό (2 β.).

Η χρησιμοποίηση του Ντέιλι στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ήταν η έκπληξη στην 11άδα από τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Το 4-4-2 είχε τους Κόκε και Κάμπορα στην επίθεση, με τον Κάλβο δεξιά και τους Ναφτί-Πρίττα στον κεντρικό άξονα. Οσο για την άμυνα, μπροστά από τον Σηφάκη, παρατάχθηκαν οι Νέτο, Αράνο, Γκιάρο και Κουλουχέρης (απών ο τιμωρημένος Νασούτι και οι τραυματίες Φερνάντες και Βανγκέλι).

Από την άλλη πλευρά, ο Σάββας Κωφίδης επέλεξε 4-2-3-1, με τον Γιάκομπ στην κορυφή της επίθεσης, τους Μπόσνιακ, Μιλάνο και Επστάιν πίσω του, με τους Παπαστεριανό και Ηλιάδη ως αμυντικούς μέσους. Στην άμυνα, ο Μπαντής είχε την «υποστήριξη» των Μάρτος, Ιωαννίδη, Κατσαμπή και Σαρακατσάνου (απών ο τραυματίας Κοβαλέφσκι, στον πάγκο ο ανέτοιμος Λέκι).

Ο Ηρακλής έδειξε διατεθειμένος να κάνει τη ζημιά στον Αρη στην αρχή του αγώνα, αξιοποιώντας μια νευρικότητα στην άμυνα των «κίτρινων». Ωστόσο οι γηπεδούχοι πήραν γρήγορα τα ηνία του αγώνα, επιτιθέμενοι κυρίως από δεξιά, με τον Νέτο να πλαισιώνει τον Κάλβο και τον Κόκε να συγκλίνει συχνά. Πάντως, με εξαίρεση την ευκαιρία του Κάλβο στο 13’, άλλη επικίνδυνη φάση δεν έγινε πριν το γκολ του Κάμπορα στο 31’. Ο «Γηραιός», που είχε μια καλή στιγμή με τον Γιάκομπ στο 30’, ισοφάρισε με το φάουλ του Επστάιν στο 39’ (φέρει ευθύνη ο Σηφάκης, σε μια στιγμή που ο Αρης έπαιζε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Κουλουχέρη, ο οποίος αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα από τον Λαμπριάκο).

Τελικά οι «κίτρινοι», που έχασαν ευκαιρία με τον Ντέιλι στο 43’, πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενοι με 2-1 με το γκολ του Κάλβο στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ένα δίλεπτο ξέσπασμα του Αρη στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, έφερε τα δεύτερα προσωπικά γκολ των Κάμπορα (54’) και Κάλβο (56’). Το 4-1 έφερε ντελίριο πανηγυρισμών στις εξέδρες, με τους οπαδούς των «κίτρινων» να στήνουν το δικό τους πάρτι. Ο Κωφίδης γύρισε αρχικά το σύστημα σε 4-4-2 (ο Μπόσνιακ δίπλα στον Γιάκομπ), «ανακάτεψε» και πάλι την τράπουλα με την είσοδο και του Κονέ (4-2-3-1), αλλά ο «Γηραιός» δεν κατάφερε να αντιδράσει ουσιαστικά.

Ο Αρης έριξε λίγο το ρυθμό του, αλλά ουδέποτε έχασε τον έλεγχο. Μάλιστα, θα μπορούσε να φτάσει και σε 5ο γκολ με τον Κάλβο στο 66’, την ώρα που ο Ηρακλής είχε τη δική του καλή στιγμή με τον Ιωαννίδη (66’). Ο Κούπερ έβαλε στον αγώνα τους Νάτσο Γκαρσία και Χαβίτο (αντί των Πρίττα και Κάλβο), ενώ και ο Κωφίδης «φρέσκαρε» την επιθετικότητα της ομάδας του με Βουτσιά και Βέλλιο (στις θέσεις των Μπόσνιακ και Γιάκομπ). Το τελευταίο 10λεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Μιλάνο μείωσε σε 4-2 στο 87’ και «πάγωσε», για λίγο, τον κόσμο του Αρη, που ζήτησε και 5ο γκολ, αλλά ο Αράνο στο 90’ και ο Κάμπορα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων δεν κατάφεραν να το σημειώσουν.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 31', 54' Κάμπορα, 45'+3', 56' Κάλβο - 39' Επστάιν, 87' Μιλάνο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαϊας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22' Αράνο, 64' Ρονάλντο Γκιάρο -37' Παπαστεριανός, 77' Γιάκομπ, 89' Κονέ
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Γκιάρο, Κουλουχέρης (44' λ.τρ. Λαμπριάκος), Ναφτί, Πρίττας (69' Νάτσο Γκαρσία), Κάλβο (79' Χαβίτο), Ντέιλι, Κόκε, Κάμπορα.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπαντής, Μάρτος, Ιωαννίδης, Κατσαμπής, Σαρακατσάνος, Ηλιάδης, Παπαστεριανός (67' Κονέ), Μιλάνο, Επσταϊν, Μπόσνιακ (78' Βουτσιάς), Γιάκομπ (80' Βέλλιος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: