Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Από λόγια άλλο τίποτε, από έργα...

Από λόγια άλλο τίποτε, από έργα...

Όποιος περίμενε ότι από τη σύσκεψη που έγινε την Τρίτη (19/1) στο γραφείο του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, θα προέκυπτε κάτι διαφορετικό και θα γινόταν ένα βήμα προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος της βίας, πλανήθηκαν και μάλιστα για πολλοστή φορά πλάνη οκτρά.

Και μόνο η ατάκα, με την οποία ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υφυπουργός, είναι ενδεικτική. «Σήμερα πήραμε μια τολμηρή απόφαση, ώστε από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, τα γήπεδα να μετατραπούν σε τόπους συνάντησης και γιορτής», είπε αυτολεξεί ο Σπύρος Βούγιας.

Ποια είναι η τολμηρή απόφαση που πάρθηκε στη σύσκεψη; Η απαγόρευση της μετακίνησης των οργανωμένων οπαδών των ομάδων στα εκτός έδρας παιχνίδια που είχε... αποφασιστεί τη Δευτέρα από τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Προφανώς, δηλαδή, ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείο, έθεσε την απόφασή τους προς... έγκριση από τους υφιστάμενούς του, οι οποίοι και την... ενέκριναν.

Αυτή, άλλωστε, ήταν και η μοναδική απόφαση που πάρθηκε από τη σύσκεψη, αφού από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα ανάγονται στη σφαίρα της ανταλλαγής σκέψεων, απόψεων και ιδεών.

Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του υφυπουργού, από τη μια «εξετάζεται η σύνδεση της αντικειμενικής ευθύνης των ΠΑΕ με τη συμπεριφορά των οπαδών τους και το δικαίωμα της Πολιτείας να επιβάλει διοικητικές ποινές στις ΠΑΕ» και από την άλλη ανακοινώθηκε ότι (όπως είθισται να συμβαίνει σε περιπτώσεις κρίσεων) θα συσταθεί και επιτροπή που θα καταθέσει τις προτάσεις της. Ουδείς, βέβαια, δείχνει να ενδιαφέρεται με την πιθανότητα να έχει πεθάνει ο ασθενής μέχρι να ολοκληρωθούν οι... εξετάσεις.

Ο Σπύρος Βούγιας, εξάλλου, υπεραμύνθηκε του έργου της Αστυνομίας που είναι «να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα και να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη», ενώ απέφυγε να απαντήσει στην ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα (18/1) η Superleague, με την οποία κατηγορούσε την Αστυνομία γιατί προχώρησε μόλις σε τρεις συλλήψεις, με το... σιβυλλικό «οι ίδιοι θα σας απαντήσουν σε αυτό».

Το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί (κάπως) σοβαρό, είναι η αποκάλυψη του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία γίνονται έρευνες, ώστε να βρεθεί ποιος μίσθωσε τα πούλμαν που μετέφεραν τους οπαδούς του Ολυμπιακού στην Καβάλα.

Σημειωτέον ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του υφυπουργού με τον Νικόλα Πατέρα, στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Σπύρου Βούγια μετείχαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Δημήτραινας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου ενώ προγραμματίστηκε για την Τετάρτη (20/1) σύσκεψη ανάμεσα στην ΕΠΟ, τη Superleague και την Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: