Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

«Φτιάξτε τα γήπεδα και γεμίστε τα»

Επστάιν: «Φτιάξτε τα γήπεδα και γεμίστε τα»

O Ντένις Επστάιν παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της «WIND», με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του με τον «γηραιό» μέχρι το 2012. Ο Γερμανός μέσος των «κυανόλευκων», τόνισε ότι παρέμεινε στην ομάδα για να την βοηθήσει να εκπληρώσει τους στόχους της, ενώ και η οικογένειά του επιθυμούσε να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη.

Ντένις ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα μετά την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου σου με τον Ηρακλή;

«Νιώθω πολύ ικανοποιημένος με αυτή την εξέλιξη. Είναι αλήθεια πως οι συζητήσεις είχαν αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα μέσα σε ένα θετικό κλίμα. Πρέπει πάντως να πω ότι η απόφαση να παραμείνω στον Ηρακλή δεν ήταν μόνον δικιά μου επιθυμία αλλά και της οικογένειάς μου. Η γυναίκα μου, είπε πως οφείλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στον Ηρακλή καθώς μας έδωσαν εδώ την ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα και αυτό είναι που πρέπει να εκτιμήσουμε σε πρώτη φάση.

Το ήθελε η οικογένειά μου να μείνουμε στη Θεσσαλονίκη ενώ ήταν και η μεγαλύτερη επιθυμία μου. Βέβαια θα πρέπει επίσης να αναφέρω πως όλη αυτό το χρονικό διάστημα με πλησίασαν αρκετές ομάδες με προτάσεις αρκετά δελεαστικές. Τα χρήματα που μου πρόσφεραν ήταν πολλά και σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερα από αυτά του Ηρακλή. Όμως στο χώρο μας δεν πρέπει όλα να τα μετράμε όλα με το χρήμα. Υπάρχει και το συναίσθημα κι αυτό είναι που μέτρησε, επίσης, σε ένα μεγάλο βαθμό. Αυτό που έχω τώρα να σκέφτομαι είναι το πώς θα κάνω ακόμη καλύτερα πράγματα στο γήπεδο προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Μετά την ως τώρα πορεία της ομάδας, ποιοι είναι οι στόχοι της ως το φινάλε της σεζόν;

«Είναι αλήθεια πως μέχρι τώρα πολλά πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε και όπως εκτιμώ πως άξιζαν για την ομάδα μου. Δεν μπορούμε όμως να το αλλάξουμε αυτό. Από εδώ και πέρα θα δούμε την κατάσταση σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν προκύψει σε ένα πραγματικά πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με όλα τα παιχνίδια να έχουν τις ιδιαιτερότητές τους! Θα προσπαθήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να ξεφύγουμε από την επικίνδυνη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Υπάρχουν πολλές ομάδες γύρω και λίγο πάνω από εμάς σε μια μικρή διαφορά την οποία και είμαστε σε θέση να την καλύψουμε.

Δεν μας αξίζει αλλά τώρα δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε αυτό. Ας είμαστε ρεαλιστές και ας κοιτάξουμε το τι πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε να πάρουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα τους βαθμούς που πρέπει για να νιώσουμε λιγότερη πίεση. Οφείλουμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας για να μας εμπιστευθεί. Όλοι αγαπάμε την ομάδα και θέλουμε το καλό της. Τώρα θα κοιτάξουμε να τη βγάλουμε από την δύσκολη θέση. Ο Ηρακλής έχει πολύ καλό υλικό και εξαιρετικούς παίκτες νεαρής ηλικίας. Θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό έτσι ώστε να γίνει μια ομάδα με προοπτική διάκρισης στο άμεσο μέλλον. Μπορούμε να το πετύχουμε και οφείλουμε να δώσουμε έμφαση σε αυτό το εγχείρημα».

Το φετινό πρωτάθλημα έχει στοιχεία που σου προκάλεσαν εντύπωση;

«Είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Οι δύο ομάδες της Αθήνας, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δίκαια έχουν ξεχωρίσει. Είναι δύσκολο για τους υπόλοιπους να τις ακολουθήσουμε. Από κει και πέρα είδα πως ο Πανιώνιος φέτος είναι πολύ πιο δυνατός και ποιοτικός σαν ομάδα. Εντύπωση μου προκαλεί και η πορεία της Καβάλας, μιας ομάδας που πρόσφατα ανέβηκε στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία και σαφώς μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη η μέχρι τώρα πορεία της.

Είδα όμως κι άλλα πράγματα φέτος που μου έκαναν εντύπωση, όχι και τόσο θετική. Βλέπετε προέρχομαι από μια χώρα τη Γερμανία, όπου υπάρχουν μεγάλα γήπεδα με αρκετό κόσμο στις εξέδρες και πολύ καλούς αγωνιστικούς χώρους. Εδώ και φέτος παίζουμε σε γήπεδα που τα περισσότερα δεν είναι τόσο μεγάλα, με λιγότερους θεατές και το βασικότερο για εμάς τους παίκτες με όχι ιδανικούς αγωνιστικούς χώρους γεγονός που κάνει το έργο μας ακόμα πιο δύσκολο. Ελπίζω σύντομα να βελτιωθεί η εικόνα του πρωταθλήματος στους συγκεκριμένους τομείς».

Πως περιμένεις τη συνέχεια της ομάδας σου στο άμεσο μέλλον;

«Όπως είπα στόχος μας είναι να ανέβουμε βαθμολογικά όσο πιο ψηλά γίνεται δίχως να υπάρχουν ελπίδες για μια θέση στην πρώτη οκτάδα. Όμως θα κοιτάξουμε το κάθε ματς που έρχεται ξεχωριστά δίνοντας την πρέπουσα σοβαρότητα. Το ερχόμενο Σάββατο θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχει περίπου τους ίδιους στόχους με εμάς. Η Λάρισα είναι έναν βαθμό πίσω μας και εμείς θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε. Μόνον με αυτή την σκέψη και αυτή τη νοοτροπία θα μπορέσουμε από εδώ και πέρα να καταφέρουμε ουσιαστικά και θετικά πράγματα.

Με το μυαλό στη νίκη και με πίστη στις πραγματικά μεγάλες ικανότητες της ομάδας θα έχουμε τύχη. Νομίζω πως το ερχόμενο ματς είναι ένα από τα κρισιμότερα στη σεζόν για τον Ηρακλή και έτσι το αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις ημέρες που προετοιμαζόμαστε αγωνιστικά και ψυχολογικά γι’ αυτό. Η κατάκτηση της νίκης με κάθε τρόπο είναι στο μυαλό μας και οφείλουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό τον στόχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: