Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

«Στα 32,6 εκατ. ευρώ τα χρέη»

«Στα 32,6 εκατ. ευρώ τα χρέη»
Τον πρόσφατο ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ επιβεβαίωσε, όπως αναμενόταν, το πόρισμα της BDO, που διατηρεί όμως επιφυλάξεις για πρόσθετους φόρους ανεξέλεγκτων υποθέσεων, αλλά και για πρόσθετα ποσά που θα προκύψουν από υποθέσεις οι οποίες δεν είχαν υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 44 λόγω της ύπαρξης προσφυγών από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Το πόρισμα της BDO επιβεβαιώνει πάντως τους ανθρώπους της ΑΕΚ μέχρι την παρούσα χρονική στιγμή και διαψεύδει τις φήμες περί τεράστιου οικονομικού ανοίγματος εκτός αν επιβεβαιωθεί ότι οι πρόσθετοι φόροι μπορεί συνολικά να φθάσουν στο μέλλον ένα ποσό κοντά στα 15 - 16 εκατ. ευρώ!

Η ουσία είναι ότι σύμφωνα με το πόρισμα της BDO η ΑΕΚ χρειάζεται περί τα 7 εκατ. ευρώ για να κλείσει την τρύπα και να βγάλει τη φετινή σεζόν, ενώ το βραχυπρόθεσμο άνοιγμα της εταιρίας βεβαιώθηκε από την B.D.O. ότι είναι στα 29,4 εκ. ευρώ.

Το μακροπρόθεσμο άνοιγμα της ΑΕΚ είναι 55.925.474,32 ευρώ αλλά βεβαίως πρόκειται για ποσό που περιλαμβάνει και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών μέχρι τη λήξη τους.

Στο πόρισμα των δύο ορκωτών αναφέρονται ξεκάθαρα οι επιφυλάξεις για πρόσθετα ποσά από φορολογικές υποθέσεις και συγκεκριμένα αναγράφεται το εξής:

«Δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε τυχόν πρόσθετα ποσά που θα προκύψουν από υποθέσεις οι οποίες δεν είχαν υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν.1892/90 λόγω της ύπαρξης προσφυγών εκ μέρους της ΑΕΚ ΠΑΕ.

Ολοκληρώνοντας, εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι στις ανωτέρω υποχρεώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται ποσά που τυχόν θα προκύψουν από πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις φορολογικών ελέγχων, από ελέγχους ασφαλιστικών ταμείων καθώς και από την εκδίκαση των επίδικων υποθέσεων για τις οποίες δεν έχουμε λάβει, στο σύνολό τους, τις απαντητικές επιβεβαιωτικές επιστολές των Νομικών Συμβούλων της ΑΕΚ ΠΑΕ».

Όπως είχε δεσμευθεί ο Νίκος Θανόπουλος, η ΠΑΕ ΑΕΚ έδωσε την Τετάρτη (20/1) στη δημοσιότητα το πόρισμα που έκανε η εταιρία B.D.O. για τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ, με τον οποίο γνωστοποιείται το ύψος των χρεών της εταιρείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τα εξής, σχετικά με το πόρισμα της B.D.O. για τον οικονομικό έλεγχο της εταιρείας.

"Όπως είχαμε δεσμευθεί παραδίδουμε σήμερα στη δημοσιότητα το πόρισμα της εταιρείας B.D.O. σχετικά με την Οικονομική κατάσταση της ομάδας μας.

Το συνολικό υπόλοιπο των υποχρεώσεων σε πλήρες βάθος χρόνου είναι 32,6 εκ. ευρώ και αναλύεται ως παρακάτω:

* Γενικό Υπόλοιπο υποχρεώσεων 55,9 εκ. ευρώ

* 21,6 εκ. ευρώ μακροπρόθεσμα συμβόλαια παικτών

* 1,7 εκ. ευρώ τελευταίες καταβολές κεφαλαίου των μετόχων

Επεξηγήσεις

Το βραχυπρόθεσμο άνοιγμα της ομάδας μας όπως βεβαιώνεται από την B.D.O. είναι 29,4 εκ. ευρώ.

Όπως είναι γνωστό από τη λογιστική πρακτική το ποσό αυτό δεν είναι όλο απαιτητό μέχρι τις 30/06/2010 δεδομένου ότι περιλαμβάνει δάνεια και φόρους που θα διακανονίζονται σε δόσεις και μετά τις 30/06/2010. Γι’ αυτό λοιπόν όταν επανειλημμένως αναφερόμαστε στο ταμειακό έλλειμμα της χρήσης δηλαδή τα μετρητά που είναι απαραίτητα για να βγει η χρονιά, υπολογίζουμε ότι είναι περίπου 7 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά το υπόλοιπο των μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων, ύψους 26,5 εκ. ευρώ, που κάποιες από αυτές εκτείνονται και μέχρι το 2017, αναφέρονται κατά κύριο λόγο (21,6 εκ. ευρώ) σε συμβόλαια των ποδοσφαιριστών μας και σε δόσεις σε ομάδες. Τούτο σημαίνει ότι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα υπάρχει ομάδα που θα έχει αθλητική δραστηριότητα, άρα και προφανώς και άλλα έσοδα που βάσει της λογιστικής πρακτικής δεν αποτυπώνονται σαν μακροπρόθεσμες απαιτήσεις (τηλεοπτικά, εισιτήρια, χορηγίες κ.λ.π.).

Επιπλέον η αξία αυτή των ποδοσφαιριστών μας όπως αναφέρεται στη σελ. 4, στη 2η παράγραφο ανέρχεται στα 29 εκ. ευρώ και βεβαίως υπερκαλύπτει τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις σε αυτούς, χωρίς δε να υπολογίζονται και ενδεχόμενες υπεραξίες από πωλήσεις παικτών.

Τέλος το τριετές ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ Τηλεοπτικό Συμβόλαιο με NETMED και ΣΚΑΪ για την περίοδο 2009-2012 ανέρχεται στο ποσό των 13-14 εκ. ευρώ για την τριετία και βεβαίως δεν έχει προεισπραχθεί και είναι μία σημαντική οικονομική παρακαταθήκη για το μέλλον της ομάδας.

Συμπερασματικά, οι νυν μέτοχοι και οποιοιδήποτε άλλοι ΣΟΒΑΡΟΙ και ΥΓΙΕΙΣ ενδιαφερόμενοι για να επενδύσουν στην ομάδα μας, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι πρέπει να ασχοληθούν με το συνολικό υπόλοιπο των υποχρεώσεων των 32,6 εκ. ευρώ όπως αναφέρεται ανωτέρω.

Διαβεβαιώνουμε τέλος τον κόσμο της ΑΕΚ ότι όσον καιρό έχουμε την οικονομική και διαχειριστική ευθύνη της ΠΑΕ στα χέρια μας, λειτουργήσαμε στα πλαίσια της νομιμότητας, της τήρησης των εσωτερικών και εξωτερικών κανόνων λειτουργίας μιας Α.Ε. και με αίσθημα βαθιάς ευθύνης απέναντι στην ιστορία της ομάδας μας και σε όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο συνεισέφεραν και συνεισφέρουν τα χρήματά τους, λίγα ή πολλά, σε αυτήν. Γι’ αυτό έχουμε καθαρή και ήσυχη τη συνείδησή μας. Με τις ίδιες αρχές θα συνεχίσουμε για όσον καιρό έχουμε την ευθύνη της Διοίκησης της Π.Α.Ε.

Μαρούσι, 20 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΕ ΑΕΚ»


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

«Κύριοι,
Σε συνέχεια της από 15 Δεκεμβρίου 2009 εντολής ελέγχου, στα πλαίσια της διαπίστωσης του συνόλου των απαιτήσεων και υποχρεώσεων της «ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΙΣ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κατά την 30.11.2009 (εφεξής «ΑΕΚ ΠΑΕ») προβήκαμε σε έλεγχο ειδικού σκοπού σύμφωνα με το Ελληνικό Ελεγκτικό Πρότυπο 8800 για την εξέταση συγκεκριμένων λογαριασμών, στοιχείων λογαριασμών ή τμημάτων οικονομικών καταστάσεων.

Ο έλεγχός μας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα Ελληνικά Ελεγκτικά Πρότυπα που είναι εναρμονισμένα με τα Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα.

Η εταιρεία BDO Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε. δεν συνδέεται και δεν διατηρεί οποιοδήποτε συμφέρον ή σχέση με την «ΑΕΚ ΠΑΕ».

Αντικείμενο του ελέγχου μας και έκταση αυτού

Το αντικείμενο του ελέγχου μας είναι η διενέργεια ελέγχου ειδικού σκοπού για την διαπίστωση του συνόλου των απαιτήσεων και υποχρεώσεων της «ΑΕΚ ΠΑΕ» κατά την 30.11.2009. Η διαπίστωση του υπολοίπου των απαιτήσεων και υποχρεώσεων διενεργήθηκε με βάση τα υπόλοιπα του θεωρημένου ισοζυγίου της ΑΕΚ ΠΑΕ με ημερομηνία 30/11/2009. Δεν αποτέλεσε αντικείμενο της εργασίας μας ο έλεγχος των λοιπών λογαριασμών ήτοι αυτών του παγίου ενεργητικού, ιδίων κεφαλαίων και αποτελεσμάτων χρήσης και συνεπώς η δική μας ευθύνη συνίσταται μόνο στην επιβεβαίωση των ανωτέρω απαιτήσεων και υποχρεώσεων με ημερομηνία 30/11/2009.

Η Διοίκηση της ΑΕΚ ΠΑΕ μας παρέδωσε επιβεβαιωτική επιστολή σύμφωνα με την οποία όλες οι συναλλαγές της εταιρείας στηρίζονται στα προβλεπόμενα από τις φορολογικές διατάξεις δικαιολογητικά και έχουν καταχωρηθεί στα λογιστικά βιβλία με ημερομηνία 30/11/2009 εφαρμόζοντας τα λογιστικά πρότυπα που προδιαγράφονται από την Ελληνική εταιρική νομοθεσία.

Μεθοδολογία Ελέγχου

Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για την εκτέλεση της εργασίας μας έχει ως εξής:

* Τα υπόλοιπα των υποχρεώσεων και απαιτήσεων όπως αυτά απεικονίζονται στις
δημοσιευμένες ετήσιες οικονομικές καταστάσεις με ημερομηνία 30/06/2009, οι οποίες ελέγχονται από Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή, ελήφθησαν ως οριστικά υπόλοιπα και δεν προβήκαμε στην επαλήθευσή τους κατά την ως άνω ημερομηνία.
* Λάβαμε αντίγραφο του θεωρημένου ισοζυγίου της ΑΕΚ ΠΑΕ με ημερομηνία 30/11/2009 και επαληθεύσαμε τις μεταβολές των λογαριασμών του ενεργητικού και παθητικού κατά την περίοδο 01/07/2009 έως 30/11/2009 σε σχέση με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της 30/06/2009.
* Λάβαμε όλα τα συμβόλαια των εν ενεργεία ποδοσφαιριστών, προπονητών και των λοιπών μελών της επαγγελματικής ομάδας ώστε να εξακριβώσουμε τα ακριβή υπόλοιπα των υποχρεώσεων μέχρι και την λήξη των συμβολαίων. Βάσει των ανωτέρω στοιχείων, προβήκαμε στη σύνταξη αναλυτικού πίνακα υποχρεώσεων ανά μέλος της επαγγελματικής ομάδας.
* Επαληθεύσαμε την συμφωνία των extrait των υπολοίπων των τραπεζικών λογαριασμών που μας παραδόθηκαν με τα λογιστικά βιβλία. Αποστείλαμε επιβεβαιωτικές επιστολές σε όλα τα Πιστωτικά Ιδρύματα με τα οποία συναλλάσσεται η ΑΕΚ ΠΑΕ.
* Αποστείλαμε επιβεβαιωτικές επιστολές σε όλους τους Νομικούς Συμβούλους που χειρίζονται υποθέσεις της ΑΕΚ ΠΑΕ ώστε να μας ενημερώσουν για την πιθανή έκβαση τυχόν εκκρεμών αγωγών κατά της ΑΕΚ ΠΑΕ καθώς και για το εύρος της οικονομικής της επιβάρυνσης.
* Επισκοπήσαμε τις εκκαθαρίσεις των αγώνων για την περίοδο 01/07/2009 έως 30/11/2009.
* Επισκοπήσαμε τις ληφθείσες συμβάσεις της ΑΕΚ ΠΑΕ που έχει συνάψει με χορηγούς,
προμηθευτές κλπ, ώστε να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη τυχόν υποχρεώσεων.
* Προβήκαμε σε υπολογισμό των δεδουλευμένων τόκων της ΑΕΚ ΠΑΕ προς Πιστωτικά
Ιδρύματα και ιδιώτες τρίτους.
* Προβήκαμε σε πρόβλεψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και λάβαμε από την Διοίκηση της ΑΕΚ ΠΑΕ επιστολή του δικαστικού τμήματος της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, για την επιβεβαίωση των υποχρεώσεών της.
* Αποστείλαμε επιστολές σε προμηθευτές και πελάτες για την επιβεβαίωση των υπολοίπων τους κατά την 30/11/2009. Ως δείγμα επιλέχθηκαν λογαριασμοί οι οποίοι παρουσιάζουν κίνηση μεγαλύτερη του ποσού των € 30.000. Οι επιβεβαιωτικές επιστολές έχουν καλύψει ποσοστό 97% των απαιτήσεων και 93% των υποχρεώσεων σε προμηθευτές.
* Δεν έχουν αποσταλεί επιβεβαιωτικές επιστολές σε ποδοσφαιριστές και στα λοιπά μέλη της επαγγελματικής ομάδας, των οποίων οι αμοιβές καθορίζονται από συμβόλαια.
* Προβήκαμε σε καταμέτρηση του ταμείου και των επιταγών εισπρακτέων που διατηρεί η ΑΕΚ ΠΑΕ στο χαρτοφυλάκιο των γραφείων της επί της οδού Γράμμου 69-71 στο Μαρούσι.
* Διενεργήθηκε επισκόπηση στις σημαντικότερες συμβάσεις της εταιρείας όπως αυτές μας παραδόθηκαν από την Διοίκηση της ΑΕΚ ΠΑΕ, ώστε να καταγραφούν οι κυριότερες απαιτήσεις και υποχρεώσεις οι οποίες προκύπτουν από τις ανωτέρω συμβάσεις και δεν είχαν λογιστικοποιηθεί κατά την 30/11/2009.

Περιορισμοί της Εργασίας μας

Λόγω της φύσης του διενεργηθέντος ελέγχου, ήτοι έλεγχος ειδικού σκοπού σύμφωνα με το ελεγκτικό Πρότυπο 8800 επί συγκεκριμένων λογαριασμών, στοιχείων λογαριασμών ή
τμημάτων οικονομικών καταστάσεων, η εργασία μας περιορίσθηκε στην επιβεβαίωση των υπολοίπων των απαιτήσεων και υποχρεώσεων. Συνεπώς δεν έχει διενεργηθεί οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος της εταιρείας.

Επίσης, εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι η ΑΕΚ ΠΑΕ προβαίνει σε
λογιστικοποίηση των συμβατικών απαιτήσεων και υποχρεώσεών της (εκτός από τις
υποχρεώσεις για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και των λοιπών μελών της επαγγελματικής ομάδας) με την είσπραξη ή την καταβολή τους. Συνέπεια του ανωτέρω
λογιστικού χειρισμού είναι ότι κατά την 30/11/2009, οι συνολικές συμβατικές απαιτήσεις
και υποχρεώσεις να μην απεικονίζονται στα λογιστικά βιβλία της ΑΕΚ ΠΑΕ και ως εκ τούτου η καταγραφή τους βασίσθηκε στην επισκόπηση των συμβάσεων και στις έγγραφες διαβεβαιώσεις της Διοίκησης.

Επιπρόσθετα επισημαίνουμε τα κάτωθι:

* Δεν έχουμε λάβει μέχρι και την ημερομηνία της παρούσας έκθεσης όλες τις απαντητικές επιστολές από πελάτες, προμηθευτές, Πιστωτικά Ιδρύματα και Νομικούς Συμβούλους. Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι στην περίπτωση που οι ως άνω επιστολές που θα ληφθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία από αυτή της οριστικής έκθεσης ελέγχου, και παρουσιάζουν ουσιώδεις διαφορές από τα λογιστικά βιβλία της ΑΕΚ ΠΑΕ, θα προβούμε στην έκδοση συμπληρωματικής έκθεσης ελέγχου ειδικού σκοπού με τα νέα δεδομένα.
* Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε το ύψος των τυχόν υποχρεώσεων προς τους αθλητές, μέλη του προπονητικού team και τους εκπροσώπους τους των οποίων τα συμβόλαια έχουν λυθεί και δεν απεικονίζονται στο ισοζύγιο της εταιρείας με ημερομηνία 30/11/2009.
* Η ΑΕΚ ΠΑΕ δεν έχει ελεγχθεί με τακτικό φορολογικό έλεγχο από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές για τις χρήσεις από 01/07/2003 έως και 30/06/2009 ενώ έχει ελεγχθεί με προσωρινό φορολογικό έλεγχο για τους παρακρατούμενους φόρους και Φ.Π.Α. έως και 30/09/2008. Σε μελλοντικό φορολογικό έλεγχο ενδέχεται να επιβληθούν πρόσθετοι φόροι και προσαυξήσεις, το ύψος των οποίων δεν μπορεί να προσδιορισθεί στην παρούσα φάση.
* Η ΑΕΚ ΠΑΕ έχει υπαχθεί σε ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς Ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Επισημαίνεται, ότι η ρύθμιση διενεργήθηκε από τις μηχανογραφικές διασταυρώσεις των υπηρεσιών του ΙΚΑ και όχι από έλεγχο των αρμοδίων οργάνων του.

Συμπέρασμα Ελέγχου Ειδικού Σκοπού για την Επιβεβαίωση των Απαιτήσεων και
Υποχρεώσεων της ΑΕΚ ΠΑΕ κατά την 30/11/2009

Με βάση τον διενεργηθέντα έλεγχο και εφόσον ληφθούν υπόψη οι παρακάτω εξαιρέσεις, τα υπόλοιπα των απαιτήσεων και υποχρεώσεων της ΑΕΚ ΠΑΕ με ημερομηνία 30/11/2009 αναλύονται στους πίνακες που ακολουθούν.

Εξαιρέσεις Συμπεράσματος

* Λόγω της φύσης του ελέγχου, στα ποσά των υποχρεώσεων δεν συμπεριλαμβάνεται η πρόβλεψη αποζημίωσης προσωπικού λόγω εξόδου από την υπηρεσία, η οποία στις 30/11/2009 ανήρχετο στο ποσό των € 515.716,86.
* Στους λογαριασμούς των απαιτήσεων δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποσά των μελλοντικών δόσεων τηλεοπτικών συμβολαίων εκτός από την δόση η οποία αποδίδεται στις 29 Ιανουαρίου 2010.
* Η αναπόσβεστη αξία των ποδοσφαιριστών, η οποία περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς των περιουσιακών στοιχείων του πάγιου ενεργητικού, ανέρχεται στις 30/11/2009 στο ποσό των € 29.050.724,75.
* Δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε τυχόν πρόσθετα ποσά που θα προκύψουν από υποθέσεις οι οποίες δεν είχαν υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν.1892/90 λόγω της ύπαρξης προσφυγών εκ μέρους της ΑΕΚ ΠΑΕ.

Ολοκληρώνοντας, εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι στις ανωτέρω υποχρεώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται ποσά που τυχόν θα προκύψουν από πρόσθετους
φόρους και προσαυξήσεις φορολογικών ελέγχων, από ελέγχους ασφαλιστικών ταμείων
καθώς και από την εκδίκαση των επίδικων υποθέσεων για τις οποίες δεν έχουμε λάβει,
στο σύνολό τους, τις απαντητικές επιβεβαιωτικές επιστολές των Νομικών Συμβούλων
της ΑΕΚ ΠΑΕ.

Βραχυπρόθεσμες Απαιτήσεις*

Πελάτες 2.424.625,84
Γραμμάτια εισπρακτέα -
Επιταγές εισπρακτέες μεταχρονολογημένες 128.800,00
Επισφαλείς - επίδικοι πελάτες & χρεώστες -
Χρεώστες διάφοροι 47.934,48
Χρεώστες - πιστωτικές κάρτες 1.227.672,44
Λογαριασμοί διαχειρίσεως προκαταβολών & πιστώσεων 1.051.574,99
Βραχυπρόθεσμες συμβατικές απαιτήσεις 4.290.617,65
Χρηματικά Διαθέσιμα 193.085,06
Σύνολο βραχυπρόθεσμων απαιτήσεων 30/11/2009 9.364.310,46

Βραχυπρόθεσμες Υποχρεώσεις*

Προμηθευτές 2.358.700,51
Επιταγές πληρωτέες σε προμηθευτές 838.116,24
Υποχρεώσεις από συμβόλαια 17.088.795,34
Βραχυπρόθεσμα δάνεια - Δάνεια από ιδιώτες 10.858.810,01
Προκαταβολές πελατών 95.085,82
Υποχρεώσεις από φόρους - τέλη 5.604.094,74
Ασφαλιστικοί οργανισμοί 575.780,83
Πιστωτές διάφοροι 306.601,42
Ενδεχόμενες υποχρεώσεις 1.028.990,50
Σύνολο βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων 30/11/2009 38.754.975,41
Διαφορά (29.390.664,95)

Μακροπρόθεσμες Απαιτήσεις*

Εγγυήσεις 244.757,51
Δεσμευμένοι λογαριασμοί καταθέσεων 978.070,93
Μακροπρόθεσμες συμβατικές απαιτήσεις 2.505.000,00
Σύνολο μακροπρόθεσμων απαιτήσεων 30/11/2009 3.727.828,44

Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις*

Υποχρεώσεις συμβολαίων 21.579.613,67
Υποχρεώσεις από φόρους - τέλη 7.019.912,91
Προμηθευτές 434.120,73
Ενδεχόμενες υποχρεώσεις 1.228.990,50
Σύνολο μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων 30/11/2009 30.262.637,81
Διαφορά (26.534.809,37)

* Για τους σκοπούς του ελέγχου ελήφθησαν ως μακροπρόθεσμες απαιτήσεις και υποχρεώσεις αυτές με ημερομηνία λήξης μετά την 30/06/2010 και ως βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις και υποχρεώσεις αυτές με ημερομηνία λήξης έως 30/06/2010.

Ανακεφαλαιώνοντας παρατίθεται συγκεντρωτικός συνοπτικός πίνακας των
υποχρεώσεων και απαιτήσεων της ΑΕΚ ΠΑΕ με ημερομηνία 30/11/2009:

Περιγραφή Έως 30/06/2010 Μετά την 30/06/2010 Σύνολο 30/11/2009
Υποχρεώσεις (38.754.975,41) (30.262.637,81) (69.017.613,22)
Απαιτήσεις 9.364.310,46 3.727.828,44 13.092.138,90
Διαφορά (29.390.664,95) (26.534.809,37) (55.925.474,32)

Δεν υπάρχουν σχόλια: