Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010


Super League, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1

Επιμέλεια: Γρηγόρης Μπάτης
Δημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2010 20:53


Το πρώτο γκολ του Εντίνιο με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ήταν ικανό να δώσει μια τεράστια νίκη με 1-0 στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και να την ανεβάσει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με τους Πειραιώτες. Έντονες αποδοκιμασίες κατά Σωκράτη Κόκκαλη και παικτών και ορισμένα σπασμένα καθίσματα, ο απολογισμός της ήττας για τον Ολυμππιακό που... παραπαίει!

Ένας ΠΑΟΚ φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα, πέρασε σαν... τυφώνας από το Φάληρο και πήρε ένα σπουδαία τρίποντο αποδεικνύνοντας πως φέτος είναι για πολύ ψηλά.

Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν απόλυτα διαβασμένοι και συγκεντρωμένοι, ακολούθησαν κατά γράμμα το σχέδιο του Φερνάντο Σάντος, δεν απειλήθηκαν παρά μόνο σε 2-3 περιπτώσεις από τον Ολυμπιακό και με εκπληκτική εμφάνιση από το 1ό μέχρι και το 93ο λεπτό, πήραν αυτό που άξιζαν πέρα για πέρα. Μια τρομερή νίκη μέσα στο Φάληρο που τους φέρνει στην δεύτερη θέση μαζί με τον Ολυμπιακό να βλέπουν τον πρωτοπόρο ΠΑΟ στο -8.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Εντίνιο, που πέτυχε το γκολ της νίκης στο 20ο λεπτό και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Σάντος στο πρωτάθλημα κόντρα στους Πειραιώτες.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός ήταν τραγικός, κουραστικός, ανούσιος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και μετά την ΑΕΚ ηττήθηκε και από τον ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" που κάποτε το αποκαλούσαν "απόρθητο κάστρο".

Αποτέλεσμα της ήττας, το -8 από τον Παναθηναϊκό, οι τρομερές αποδοκιμασίες προς τους παίκτες αλλά κυρίως προς τον Σωκράτη Κόκκαλη για το... κατάντημα του πρωταθλητή Ελλάδας και ελάχιστα σπασμένα καθίσματα (κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο νέο "Γ. Καραϊσκάκης") από τους εξοργισμένους οπαδούς που γέμισαν το γήπεδο παρά το "τσουχτερό" κρύο αλλά δεν ανταμείφθηκαν.

"Κοίτα πως κατάντησες τον Ολυμπιακό", "Που είναι ο Σωκράτης", "Όποιος δεν μπορεί να πα να...", ήταν ορισμένα από τα συνθήματα των "ερυθρόλευκων" οπαδών που θυμήθηκαν -όχι άδικα- τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ντεμπούτο για τον Χεσούς Ντάτολο, που τα πήγε καλά στην αρχή, όμως δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την κακή εικόνα που παρουσίασε συνολικά ο Ολυμπιακός.

Συμπέρασμα: Ο ΠΑΟΚ θέλει και μπορεί να κάνει φέτος την μεγάλη υπέρβαση, όπως έκανε περήφανους και τους οπαδούς του, ενώ ο Ολυμπιακός έχει πάρει την κάτω βόλτα και λύση δεν φαίνεται στον... ορίζοντα. Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Στολτίδης (69' Ντουντού), Όσκαρ (46' Ντάτολο), Ντιόγκο, Ζαϊρί (46' Λούα Λούα), Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Τοροσίδης.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν (80' Παπάζογλου), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Λίνο, Βιεϊρίνια (87' Κουτσιανικούλης), Ίβιτς, Εντίνιο (92' Κριστιάνο).

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Κίτρινες: Γκαλίτσιος, Μαρέσκα, Ντιόγκο - Χαλκιάς, Βιτόλο, Κοντρέρας, Γκαρσία Με μια ματιά
Μπάντοβιτς VS Σάντος

Δίχως εκπλήξεις και όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει παρέταξε την ομάδα του, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακό. Με σύστημα 4-2-3-1 και τον Ντιόγκο μοναδικό προωθημένο. Στις υπόλοιπες θέσεις: ο Νικοπολίδης υπερασπίστηκε την "ερυθρόλευκη" εστία, σέντερ μπακ ήταν οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο και δεξιά ο Γκαλίτσιος.

Αμυντικά χαφ ήταν ο Μαρέσκα μαζί με τον Στολτίδη που ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα μετά από αρκετό καιρό, αριστερό χαφ ο Ζαϊρί, δεξιά ο προωθημένος Τοροσίδης, ενώ πίσω από τον Ντιόγκο ήταν ο Όσκαρ.

Ίδιο σύστημα (4-2-3-1) και από τον Φερνάντο Σάντος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χαλκιάς, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κοντρέρας με τον Μαλεζά, δεξιά ο Σνάουτσνερ και αριστερά ο Λίνο.

Αμυντικά χαφ ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Βιτόλο, στα άκρα Βιεϊρίνια και Σορλέν, μοναδικός προωθημένος ο Εντίνιο και λίγο πιο πίσω ο Βλάνταν Ίβιτς.

Χρειάστηκε να περάσουν λίγα λεπτά για να δούμε αγώνα λόγω των καπνογόνων, όμως όταν η ατμόσφαιρα καθάρισε αποδείχθηκε ότι... δεν χάσαμε κάτι.

Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, ο ρυθμός ήταν χαμηλός όσο και η θερμοκρασία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Πολλές πάσες στο χώρο του κέντρου, αρκετά λάθη και από ουσία τίποτα.

Παρόλα αυτά στο 16' η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε κάπως, με τον Μαρέσκα να χάνει την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Ο Ιταλός εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο τοίχος, όμως ο Μαρέσκα έκανε νέο σουτ και ανάγκασε τον Χαλκιά να διώξει σε κόρνερ.

Να σημειωθεί πως για το συγκεκριμένο φάουλ, ο Κοντρέρας δέχτηκε κίτρινη κάρτα από τον Δαλούκα, που ήταν τρομερά αυστηρός, σταματούσε το παιχνίδι με το παραμικρό και έβγαζε κίτρινες για... πλάκα.

Ο νέος (Εντίνιο) είναι ωραίος, οι Πειραιώτες όχι!

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και το θέαμα να είναι μέτριο. Και ενώ φαινόταν πως όλο το ημίχρονο θα κυλήσει κάπως έτσι, μια υποδειγματική αντεπίθεση από τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος, έφτασε στον ΠΑΟΚ για να πάρει το προβάδισμα και να "παγώσει" το ήδη παγωμένο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Οι φιλοξενούμενοι με τρεις πάσες κατάφεραν να φτάσουν στην εστία του Νικοπολίδη και μάλιστα να τον νικήσουν. Ο Βιεϊρίνια έδωσε στον Ίβιτς, εκείνος έβγαλε τετ α τετ τον Εντίνιο και ο Πορτογάλος στην πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του ΠΑΟΚ, σκόραρε και ξεσήκωσε τον πάγκο της ομάδας του. Υποδειγματική αποτελεσματικότητα από τον Δικέφαλο του Βορρά και συνάμα από τον Εντίνιο (1 στα 1).

Το γκολ του Πορτογάλου επιθετικού έφερε διαμαρτυρίες προς τον Δαλούκα για ένα φάουλ στην αρχή της φάσης, αλλά και απογοήτευση που στην συνέχεια έγινε εντονότερη.

Οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, έδειχναν ανίκανοι να αντιδράσουν, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλά διαβασμένος και τα λεπτά περνούσαν εις βάρος των γηπεδούχων.

Πολλά λάθη, επιπόλαιες ενέργεις και καθόλου ουσία, από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που είχαν πέσει στην... παγίδα του ΠΑΟΚ και άκουσαν τις αποδοκιμασίες των οπαδών τους. Οι φιλοξενούμενοι είχαν... υπνωτίσει τους Πειραιώτες, ροκάνιζαν τον χρόνο και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια δίχως να απειληθούν και με προβάδισμα ενός γκολ.

Ανεβασμένος (για λίγο) Ολυμπιακός, ουσιαστικός ΠΑΟΚ

Στην επανάληψη, ο Μπάντοβιτς προσπάθησε να διορθώσει την κακή εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στα πρώτα 45 λεπτά και έβαλε στον αγωνιστικό χώρο δύο μεγάλα όπλα του. Ο Χεσούς Ντάτολο έκανε "ερυθρόλευκη" πρεμιέρα αντικαθιστώντας τον "αόρατο" Όσκαρ και ο Λούα Λούα πέρασε στην θέση του αρνητικού Ζαϊρί.

Πράγματι, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο φρέσκος, πιο ορεξάτος και πιο παθιασμένος στο δεύτερο μέρος, όμως και πάλι δεν έβρισκε εύκολα διαδρόμους για να απειλήσει τον Χαλκιά.

Μια εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ντάτολο δείγμα της μεγάλης κλάσης του και ο... κινητικός Λούα Λούα, ανέβασαν την ψυχολογία των Πειραιωτών. Ο Κονγκολέζος επιθετικός είχε μάλιστα και την πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο δεύτεορ μέρος, όμως το σουτ του στο 53' κατέληξε στην αγκαλιά του Χαλκιά.

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος συνέχισαν το έξυπνο παιχνίδι τους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αλάνθαστοι στην άμυνα, περίμεναν τον Ολυμπιακό και όποτε έβρισκαν ευκαιρία χτυπούσαν στις αντεπιθέσεις.

ΠΑΟΚ είσαι... και νικάς!

Στο 67ο λεπτό μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της και να κλειδώσει μια μεγάλη νίκη. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία, ο Βιεϊρίνια πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν σταμάτησαν εκεί, αφού στην επόμενη φάση είχε νέα καλή στιγμή, όμως το σουτ του Εντίνιο πέρασε άουτ.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει άγρια ομορφία και στο 69' ήταν σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει και να χάσει μια εξαιρετική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Λούα Λούα έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, όμως ο Τοροσίδη αφύλαχτος από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ και ο Χαλκιάς μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Από κει και πέρα, τα λεπτά περνούσαν, με τον ΠΑΟΚ να μην... ανησυχεί και τους "ερυθρολεύκους" να μην πιστεύουν στην ανατροπή. Το παιχνίδι τελείωσε με τον Δικέφαλο μεγάλο νικητή και τους οπαδούς του Ολυμπιακού να αποδοκιμάζουν τον Σωκράτη Κόκκαλη μ' ένα σωρό συνθήματα.

Συνέντευξη Τύπου
Όλα τα λεφτά...
Το γκολ του ΠΑΟΚ, που πρέπει να το προβάλλουν σε κάθε σεμινάριο για την τέλεια αντεπίθεση. Τρεις πάσες ήταν αρκετές για να φτάσει ο Δικέφαλος του Βορρά στα "ερυθρόλευκα" καρέ και να κάνει την ζημιά με τον Εντίνιο, που ξεκίνησε στο πρωτάθλημα με το... δεξί. Ή για την ακρίβεια όπως πρέπει... με γκολ!

Την συνολική τρομερή, εξαιρετική, συγκολινιστική εμφάνιση του ΠΑΟΚ που πήρε μια παληκαρία και πανάξια νίκη. Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας του αγώνα που εξόργισε -όχι άδικα- τον κόσμο που αψήφησε το κρύο και γέμισε το "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Ολυμπιακός στην μεγαλύτερη διάρκεια δεν βλεπόταν! Videos με τα γκολ της αναμέτρησης
To Live του αγώνα... από τον Γιώργο Χριστοφόρου
Η 11άδα των γηπεδούχων
Ολυμπιακός(Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Στολτίδης, Όσκαρ, Ντιόγκο, Ζαϊρί, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Τοροσίδης.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
ΠΑΟΚ(Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Εντίνιο, Σορλέν, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ.
1' Έναρξη αγώνα
Στη σέντρα η ομάδα του Ολυμπιακού.
6' Σχόλιο
Χωρίς φάσεις τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δυο ομάδες να αλλάζουν πολλές πάσες στον χώρο του κέντρου.
11' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ
Κίτρινη κάρτα στον Βιτόλο για δυνατό μαρκάρισμα στον Στολτίδη.
15' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ
Κίτρινη κάρτα στον Κοντρέρας για μαρκάρισμα στον Ντιόγο.
16' Ευκαιρία Oλυμπιακός
Ο Μαρέσκα εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να χτυπά στο τοίχος και να έρχεται και πάλι στα πόδια του. Ο Ιταλός έκανε το σουτ, με τον Χαλκιά να διώχνει σε κόρνερ.
18' Κίτρινη κάρτα Oλυμπιακός
Κίτρινη κάρτα στον Γκαλίτσιο για διαμαρτυρία.
20' Γκολ ΠΑΟΚ 0-1
Πολύ ωραία αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους, με τον Βιεϊρίνια να δίνει ωραία στον Ίβιτς στο κέντρο και τον Σέρβο να βγάζει τετ α τετ τον Εντίνιο με τον Νικοπολίδη. Ο Πορτογάλος με πλασέ νίκησε τον πορτιέρο του Ολυμπιακού και έκανε το 0-1.
21' Σχόλιο
Στην πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα με την φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Εντίνιο σκόραρε.
28' Σχόλιο
Το παιχνίδι εξακολουθεί να μην έχει ρυθμό, με τις δυο ομάδες να παρουσιάζονται πολύ αργές.
37' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ έχει κλείσει τους διαδρόμους στους παίκτες του Ολυμπιακού, που δεν μπορούν να αλλάξουν πάνω από δυο-τρεις πάσες στον χώρο του κέντρου.
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Ένα θα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.
45' Λήξη ημιχρόνου
Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 0-1, αλλά τις δυο ομάδες να κινούνται σε ρυθμό παλαιμάχων.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Στη σέντρα η ομάδα του ΠΑΟΚ
46' Αλλαγή παίκτη Oλυμπιακός
Ντάτολο στη θέση του Όσκαρ.
46' Αλλαγή παίκτη Oλυμπιακός
Λούα Λούα στη θέση του Ζαϊρί.
52' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει τον ρυθμό του, αφού οι αλλαγές του Ντάτολο και του Λούα Λούα τον έχουν κάνει πιο γρήγορο.
53' Ευκαιρία Oλυμπιακός
Ο Λούα Λούα θα κάνει ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Χαλκιά να πέφτει και να μπλοκάρει.
62' Σχόλιο
Τα αίματα άναψαν με τους Βιτόλο και Ντιόγο να έχουν μια μίνι "κοκορομαχία". Σε αυτό το διάστημα οι ερυθρόλευκοι έχουν κλείσει στα καρέ του τον ΠΑΟΚ.
67' Δοκάρι ΠΑΟΚ
Ο Γκαρσία θα εκτελέσει φάουλ από τα δεξιά, με τον Βιεϊρίνια να παίρνει την κεφαλιά και να την στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.
69' Ευκαιρία Oλυμπιακός
Σέντρα του Λούα Λούα από τα δεξιά, η μπάλα θα φτάσει στον Τοροσίδη που δεν θα κάνει καλό κοντρόλ και θα χάσει μοναδική ευκαιρία.
70' Αλλαγή παίκτη Oλυμπιακός
Στολτίδης έξω στη θέση του ο Ντουντού.
72' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ
Κίτρινη κάρτα στον Χαλκιά για καθυστέρηση.
73' Κίτρινη κάρτα Oλυμπιακός
Κίτρινη κάρτα στον Μαρέσκα για διαμαρτυρία.
76' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ
Κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία για μαρκάρισμα στον Ντάτολο.
81' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Σορλέν έξω στη θέση του ο Παπάζογλου.
83' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ πιέζει έξυπνα στο κέντρο με τους Βιτόλο και Γκαρσία, κλείνοντας έτσι τον δρόμο των ερυθρόλευκων.
87' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Βιεϊρίνια θα βγει εκτός στη θέση του ο Κουτσιανικούλης.
88' Δοκάρι ΠΑΟΚ
Ο Γκαρσία θα εκτελέσει απευθείας φάουλ πολλά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.
90' Ευκαιρία Oλυμπιακός
Δυνατό σουτ του Ντουντού έξω από την μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Χαλκιάς θα πέσει και θα διώξει.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στο δεύτερο μέρος.
90' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Ο Εντίνιο από καλή θέση θα κάνει το σουτ, η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.
90' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Εντίνιο έξω, στη θέση του ο Κριστιάνο.
90' Κίτρινη κάρτα Oλυμπιακός
Κίτρινη κάρτα στον Ντιόγο γιατί κλώτσησε την μπάλα μακριά.
90' Λήξη αγώνα
Ο ΠΑΟΚ θα πάρει σπουδαία νίκη και θα πιάσει τον Ολυμπιακό στην βαθμολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: