Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Περίεργο! Αυξάνονται οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες


Την ώρα που οι φήμες οργιάζουν για τις καταθέσεις και η κρίση χτυπά ανελέητα τα ελληνικά νοικοκυριά, οι καταθέσεις μας αυξάνονται.

Αύξηση παρουσίασαν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), παρά ανησυχίες περί φυγής κεφαλαίων λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, όπως αναφέρεται στο Ρόιτερ.

Πιο συγκεκριμένα, οι καταθέσεις αυξήθηκαν τον Μάρτιο σε 368,1 δισ. ευρώ, από 362,3 εκατ.ευρώ τον Φεβρουάριο του ιδίου έτους, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το Μάρτιο του 1998, οπότε και ξεκίνησε η καταγραφή στοιχείων.

Όπως κατηγορηματικά επισημαίνουν τραπεζίτες δεν τίθεται κανένα θέμα ανησυχίας για τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες. λόγω των επιπτώσεων της δημοσιονομικής κρίσης. Κορυφαία διοικητικά στελέχη τραπεζών, όπως ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Θεόδωρος Πανταλάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης σε δηλώσεις τους στη διάρκεια των τελευταίων ημερών έχουν επισημάνει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι έχουν υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και διαθέτουν ρευστότητα που τροφοδοτούν προς την οικονομία και τα νοικοκυριά. Ταυτόχρονα οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες δεν διατρέχουν κανένα απολύτως κίνδυνο.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξάλλου σε δηλώσεις του τόνισε ότι "οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως εγγυημένες. "Οι ελληνικές τράπεζες, δεν έχουν κανένα πρόβλημα άντλησης ρευστότητας από δυο πηγές.

Αφενός από το πακέτο των 28 δισ. ευρώ που εμείς επεκτείναμε για έξι μήνες, ακριβώς για να τις θωρακίσουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και αφ' ετέρου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που με την επέκταση που έκανε και μετά το τέλος του 2010, δίνει μια απεριόριστη σε χρονική, αν θέλετε, διάρκεια δυνατότητα άντλησης ρευστότητας. Άρα, δεν θα έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα και βεβαίως αντιστοίχως και οι Έλληνες καταθέτες", τόνισε ο κ.Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις του στην αρχή της εβδομάδας.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=24526&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια: