Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Στρέφονται όλοι σιγά-σιγά κατά της Μέρκελ


Αυξάνονται ραγδαία οι φωνές που κατηγορούν ανοιχτά πλέον την Μέρκελ ότι με την αργοπορία της έθεσε σε κίνδυνο ολόκληρη την ευρωζώνη.

Ο κ. Ρασμούσεν κατηγορεί την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ για έλλειψη ξεκάθαρης δέσμευσης η οποία, όπως υποστηρίζει, είχε ως αποτέλεσμα τη δοκιμασία του ελληνικού λαού, καθώς οι θυσίες του καταλήγουν στις τσέπες των κερδοσκόπων.

Η κρίση της Ελλάδας και της ευρωζώνης συνολικά ήταν μια σειρά κακών χειρισμών και ένα χρονικό χαμένων ευκαιριών και τώρα έφτασε απολύτως η ώρα για πραγματική δράση, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πολ Νίρουπ Ρασμούσεν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, έπειτα από αυτό το έλλειμμα ηγεσίας που επέδειξε η κυρία Μέρκελ, η Γερμανίδα καγκελάριος είναι μια ελάσσων ευρωπαϊκή προσωπικότητα.

Την ίδια ώρα, η ηγέτιδα των Σοσιαλδημοκρατών, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κατηγόρησε σήμερα την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, ότι προσπάθησε να αναβάλλει την απόφαση για τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα για μετά τις τοπικές εκλογές.

Η Χανελόρε Κραφτ υποστήριξε εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπική εφημερίδα, ότι στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας θα πρέπει να έχουν συμμετοχή και οι τράπεζες, όπως είχε επισημάνει νωρίτερα και ο ηγέτης του SPD, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ. "Οι οικονομικοί καρχαρίες δεν μπορεί να τη γλιτώσουν χωρίς να αναλάβουν καμία υποχρέωση", είπε χαρακτηριστικά.

"Η καγκελάριος προσπάθησε να αναβάλλει το ελληνικό πρόβλημα για μετά τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία", είπε εξάλλου η Κραφτ, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Westfaelische Rundschau.

Δεν υπάρχουν σχόλια: