Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Hacker δημοσιεύει κλεμμένες φωτογραφίες από το Facebook σε ροζ ιστοσελίδα

Ένας 26χρονος αντιμετωπίζει 13 κατηγορίες κακουργήματος αφού κατηγορήθηκε για hacking σε λογαριασμούς Facebook με σκοπό να ανεβάσει φωτογραφίες νέων ...
γυναικών σε πορνό ιστοσελίδες.

Δεδομένα που ανήκουν σε 13 νεαρές γυναίκες (ηλικίας 17 έως 25), βρέθηκαν στον υπολογιστή του Timothy P. Noirjean. Συγκεκριμένα βρέθηκαν 92 φάκελοι στον υπολογιστή του με ονόματα και φωτογραφίες γυναικών καθώς και 235 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο Noirjean ομολόγησε την πρόσβαση σε περισσότερους από 100 λογαριασμούς Facebook και παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι γνώριζε ότι διέπραττε έγκλημα.

Το συγκλονιστικό στην περίπτωση αυτή δεν είναι ότι υπάρχουν επιτήδειοι στο Διαδίκτυο, ούτε το γεγονός ότι ο Noirjean ισχυρίστηκε άγνοια του νόμου και η αστυνομία τον συνέλαβε στο υπόγειο των γονέων του ή ότι οι νέες κοπέλες της εποχής μας διαθέτουν ροζ φωτογραφίες τους σε μη ασφαλή αρχεία στους υπολογιστές τους. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι ο Noirjean εγκλημάτησε σε μεγάλο βαθμό με την εθελούσια συμμετοχή των θυμάτων του αφού είχε καταφέρει να εκμαιεύσει προσωπικά στοιχειά / κωδικούς από τις κοπέλες οι οποίες αφελέστατα απαντούσαν σε προσωπικές ερωτήσεις μέσω του chat σε κάποιον που δεν γνώριζαν προσωπικά.

Το ηθικό δίδαγμα είναι ότι πρέπει να μελετάμε λίγο περισσότερο τις ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook και κυρίως να μην δίνουμε πληροφορίες τύπου όνομα κατοικίδιου , πατρικό όνομα κλπ σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε.