Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Χαλαρά για την πρωτιά


Χαλαρά για την πρωτιά

Λένε ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, πλην όμως στον ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε να αφήσουν να κρυώσει και πολύ το πιάτο της εκδίκησης που ήθελαν να πάρουν από τον Άρη.

Για την ακρίβεια, πέρασαν ακριβώς 48 ημέρες, από τις 14 Μαρτίου που οι «κίτρινοι» είχαν επικρατήσει με 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», δίνοντας τέλος στις όποιες ελπίδες του Δικέφαλου του Βορρά για διεκδίκηση του πρωταθλήματος και η εκδίκηση ήρθε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 στο ντέρμπι των «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης και έστειλε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει ως το τέλος τη δεύτερη θέση στα play off και το εισιτήριο που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το έκανε, μάλιστα, με έναν τρόπο τόσο εύκολο που δεν θα περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του. Απόλυτη κυριαρχία από το πρώτο κιόλας σφύριγμα του Σταθόπουλου, διαρκής πίεση στην περιοχή των φιλοξενούμενων, «άνοιγμα» του σκορ στο 26’ με καταπληκτικό γκολ τον Ίβιτς και άλλο ένα γκολ στο 37’ από τον Σαβίνι που «καθάρισε» το παιχνίδι.

Για να φτάσουν στην επικράτησή τους, οι γηπεδούχοι δεν χρειάστηκαν παρά μόλις είκοσι λεπτά για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, να ελέγξουν τον ρυθμό του και να κυριαρχήσουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου της Τούμπας. Τι έκαναν;

Απλώς πίεσαν πολύ κάθε φορά που παίκτης του Άρη είχε την μπάλα στην κατοχή του και από εκεί και πέρα, τα πράγματα ήταν μάλλον εύκολα.

Για να γίνουν, όμως, χρειάστηκε και η βοήθεια των φιλοξενούμενων, λόγω της ανεξήγητης επιλογής τους να μην πιέζουν, όταν η μπάλα βρισκόταν στην κατοχή των αντιπάλων τους.

Κάτι που είχε ως φυσιολογική συνέπεια να έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και χώρο, αλλά και χρόνο για να κυκλοφορήσουν την μπάλα και, φυσικά, χωρίς να βιάζονται καθόλου.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι παίκτες του Έκτορ Κούπερ έκαναν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους, παίζοντας καθαρά παθητικό ρόλο από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, ενώ το χαρακτηριστικό είναι ότι δεν κατόρθωσαν ούτε σε μια στιγμή να φανούν απειλητικοί για την εστία του Χαλκιά, ο οποίος πέρασε ένα από τα πιο εύκολα βράδια της καριέρας του και, μάλιστα, σε ντέρμπι.

Ένα σκηνικό που διατηρήθηκε και στην επανάληψη, όταν ο Άρης έστω και να ήθελε, σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να «γυρίσει» το παιχνίδι, ενώ από την άλλη ο ΠΑΟΚ έκανε απλώς συντήρηση δυνάμεων, ενόψει του παιχνιδιού της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό.

Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο τρόπος παιχνιδιού που αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο Δικέφαλος του Βορρά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όταν βρίσκεται μπροστά στο σκορ, δείχνοντας τη μεγάλη ικανότητά του να κρατάει σχεδόν πάντα το προβάδισμα.

Με τη νίκη τους αυτή, άλλωστε, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος παρέμειναν ισόβαθμοι με τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της βαθμολογίας, και, φυσικά, το αποτέλεσμα της μεταξύ τους μονομαχίας την Τετάρτη, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην κατάληψη της πρώτης θέσης των play off.

ΣΚΟΡΕΡ: 26' Ίβιτς, 37' Σαβίνι.

ΔΟΚΑΡΙΑ: 3' Γκαρσία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαΐας).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 5' Ίβιτς, 13' Σαβίνι, 38' Γκαρσία, 62' Κοντρέρας, 84’ Φιλομένο, 86’ Χαλκιάς - 5' Νέτο, 64' Νασούτι, 70' Πρίττας, 86’ Λαμπριάκος.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σαβίνι, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Βιεϊρίνια (90’ Φωτάκης), Γκαρσία, Ίβιτς (61' Φιλομένο), Βιτόλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (88’ Μαλεζάς).

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Νασούτι, Βανγκέλι, Μεριέμ (57' Χαβίτο), Πρίττας, Φερνάντεζ, Αντού (67' Κόκε), Κάμπορα (83' Λαμπριάκος), Τζόνσον.


http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10485&subid=2&pubid=7902501

Δεν υπάρχουν σχόλια: