Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Καβάλα στο Καυτανζόγλειο!

Καβάλα στο Καυτανζόγλειο!  
Πολλά λάθη στην άμυνα και το κέντρο, επιθετική δυστοκία και κακή κυκλοφορία της μπάλας (σ.σ.: εκτός από ένα καλό τέταρτο στο α' μέρος), στέρησαν από τον Ηρακλή την ευκαιρία να παραμείνει μόνος πρώτος στο ρετιρέ της βαθμολογίας και να γιορτάσει με νίκη το 1600ο ματς στην Α’ Εθνική.
Η Καβάλα που ήταν συνολικά καλύτερη από τον «γηραιό» πέρασε νικηφόρα από το Καυτανζόγλειο, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την κακή μέρα των «κυανόλευκων» και με το γκολ του Ονουάτσι (41’) νίκησε 1-0, ενώ τέλειωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ντουγκλάο στο 69’ για χτύπημα εκτός φάσης στον Γιάκομπ.
Και οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν με 4-2-3-1. Για τον Ηρακλή, Λίμα, Χοσέμι, Κατσαμπής, Αραμπατζής έπαιξαν από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, αμυντικά χαφ ήταν οι Παπαστεργιανός, Ντάνι, αριστερά ο Σολτάνι, δεξιά ο Σίσιτς μπροστά τους ο Μάρα και καθαρόαιμο φορ ο Γιάκομπ.
Ο Οκούκα είχε στα μπακ τους Ντουγκλάο, Χργκόβιτς στο κέντρο της άμυνας, Πετκάκτη, Τόμασιτς στα άκρα, Ντιέ, Καρντόσο αμυντικά χαφ, τον Αμπντούν αριστερά, τον Ονουάτσι δεξιά, τον Βουτσίτσεβιτς σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και τον Νταρσεβίλ, που άντεξε ένα ημίχρονο στην γραμμή κρούσης.
Η Καβάλα είχε από την έναρξη του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων κι απείλησε μόλις στο 3’ με την εξαιρετική κεφαλιά του Νταρσεβίλ και την ακόμα πιο εντυπωσιακή απόκρουση του Ελευθερόπουλου.
Η κακή συνεννόηση ανάμεσα στους Χοσέμι και Κατσαμπή φάνηκε σε αρκετές φάσεις και στο 23’ ο Βουτσίτσεβιτς σηκώθηκε πάλι μόνος στο σημείο του πέναλτι και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι... προειδοποιήσεις των «Αργοναυτών» δεν ξύπνησαν τους παίκτες του Ηρακλή που συνέχισαν να κάνουν λάθη στην άμυνά τους.
Από ένα κραυγαλέο ήρθε και το 0-1. Ο Σίσιτς και ο Παπαστεργιανός άφησαν ο ένας στον άλλο την μπάλα δεν την πήρε κανείς, ο Καρντόσο είπε «ευχαριστώ» πάσαρε στον Ονουάτσι που μπήκε από αριστερά κι ανενόχλητος άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ στο 41'.
Ο Ηρακλής που δεν βρήκε τα πατήματά του κι έχασε τη μάχη του κέντρου, θα μπορούσε να είχε προηγηθεί νωρίτερα (18’), όταν ο Μάρα δεν κατάφερε από το σημείο του πέναλτι να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς και στην εξέλιξη της φάσης ο Σίσιτς που πήρε το... ριμπάουντ «σημάδεψε» από κοντά το δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
Ο «γηραιός» έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία τρία λεπτά νωρίτερα όταν ο Τόμασιτς έδιωξε πάνω στη γραμμή και προ του Γιάκομπ την κεφαλιά-πάσα του Σίσιτς, έπειτα από σέντρα του Σολτάνι.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Βέλλιο στη θέση του Σολτάνι που είχε δεχτεί κι ένα χτύπημα στο α’ μέρος και προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση.
Ωστόσο, τα λάθη στο κέντρο και την άμυνα διαδέχονταν το ένα το άλλο και λίγο έλειψε στο 60’ να χριστεί σκόρερ ο Αμπντούν, όμως ο «Ελέ» του είπε «όχι» στο τετ α τετ. Στο 69’ η Καβάλα έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ντουγκλάο με απ ευθείας κόκκινη για χτύπημα εκτός φάσης στον Γιάκομπ.
Ο Βραζιλιάνος κατάλαβε ότι κρέμασε άνευ λόγου την ομάδα του, ζήτησε απ’ όλους συγγνώμη κι αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι κι αδιαμαρτύρητα από το γήπεδο. Ευτυχώς για την ομάδα του όμως, το λάθος του δεν στοίχισε στους Αργοναύτες, καθώς οι «κυανόλευκοι» που είχαν πολύ χρόνο για να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να απειλήσουν την Καβάλα.
Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον Αρετόπουλο που τα πήγε καλά στο ντεμπούτο του στην Superleague βρήκε τους περίπου 400 οπαδούς της Καβάλας να πανηγυρίζουν στην εξέδρα την πρώτη φετινή νίκη της ομάδας τους και τους περίπου 8000 φίλους του «γηραιού» να φεύγουν απογοητευμένοι από το γήπεδο.
ΣΚΟΡΕΡ: 41' Ονουάτσι
ΔΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34' Παπαστεργιανός, 45' Γιάκομπ, 85' Καρλίνιος - 43' Ονουάτσι, 58' Ντουγκλάο, 68' Γκαλίνοβιτς, 77' Χργκόβιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 69' Ντουγκλάο
ΗΡΑΚΛΗΣ: Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής (76' Ρομάν), Χοσέμι, Αραμπατζής, Λίμα, Παπαστεργιανός (48' Καρλίνιος λ.τ.), Ντάνι, Σίσιτς, Σολτάνι (46' Βέλλιος), Μάρα, Γιάκομπ.
ΚΑΒΑΛΑ: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Βουτσίτσεβιτς (66' Αλεξάντροβιτς), Ντιέ, Καρντόσο, Ονουάτσι (72' Θεοδωρέλης), Νταρσεβίλ (46' Ογκμπέτσε).

Δεν υπάρχουν σχόλια: