Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Τον "έπνιξε" στα Πηγάδια - Μεγάλη νίκη της Ξάνθης επί του ΠΑΟΚ

Εμεινε στο... Πηγάδι! 

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να κάνει τη νέα αρχή στα Πηγάδια, μετά τις ισοπαλίες, με κακές εμφανίσεις, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (εκτός) και τον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα. Ωστόσο, οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη πρόσθεσαν άλλη μία άσχημη αγωνιστική παρουσία και γνώρισαν την ήττα με 1-0 από την Ξάνθη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Superleague.Ετσι, ο Γιώργος Παράσχος, στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Ξάνθης, πήρε μια άτυπη «ρεβάνς» από τον ΠΑΟΚ για την απόλυσή του πριν από 3 χρόνια στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (κατά «διαβολική» σύμπτωση εξαιτίας ήττας 1-0 από την Ξάνθη στα Πηγάδια) και παράλληλα χάρισε στους ακρίτες την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.
Από την άλλη πλευρά ο «δικέφαλος» είδε να τερματίζεται η καλή παράδοση που είχε απέναντι στην Ξάνθη (τέσσερις νίκες - εντός, εκτός έδρας - την τελευταία διετία) και γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα. Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 73' λόγω αποβολής του Κοντρέρας, ενώ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Ελ Ζαρ στο 56'.
Ο Γιώργος Παράσχος είχε τέσσερα νέα πρόσωπα στην 11άδα (Κομεσίδης, Τζάγκι, Βάλλας, Μπόατενγκ) και παρέταξε τους Ακρίτες με 4-2-3-1, έχοντας τον Πόι στην κορυφή της επίθεσης και τους Κατόνγκο, Μαρσελίνιο και Βασιλακάκη πίσω τους.
Τρεις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου είχε ο Παύλος Δερμιτζάκης στην 11άδα, με τους Λίνο, Γκαρσία και Φιλομένο να παίρνουν τις θέσεις των Σνάουτσνερ, Φωτάκη και Ελ Ζαρ. Το 4-2-3-1 παρέμεινε, με τον Φιλομένο στην κορυφή και τους Σαλπιγγίδη, Βιεϊρίνια και Ιβιτς πίσω του.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στον αγώνα και προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του, με επιθέσεις κυρίως από δεξιά. Ωστόσο η Ξάνθη είχε καλή οργάνωση, δεν άφησε κενούς χώρους και έτσι ο «δικέφαλος» περισσότερο κατέληξε να κάνει μακρινές σέντρες. Και οι δύο ομάδες είχαν μία-δύο καλές στιγμές, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με το πέναλτι του Πόι στο 25’.
Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έδειξε να χάνει την ηρεμία του, όπως και οι οπαδοί του που στο 29’ πέταξαν αντικείμενα και διέκοψαν για λίγο τον αγώνα (χτυπώντας, μάλιστα και τον Πόι) και τελικά το πρώτο ημίχρονο έληξε με 1-0, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δερμιτζάκης άρχισε να «φρεσκάρει» τη μεσοεπιθετική του γραμμή, αρχικά με τον Ελ Ζαρ αντί του Φιλομένο στο 52’ (ο Σαλπιγγίδης πήγε στην κορυφή της επίθεσης) και στη συνέχεια με τον Κριστιάνο αντί του Γκαρσία στο 67’.
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήταν η ομάδα που έψαχνε με οργανωμένο τρόπο το γκολ απέναντι στην Ξάνθη που έριξε το βάρος στην προάσπιση της ανασταλτικής της λειτουργίας.
Ωστόσο, ο «δικέφαλος» δεν μπορούσε να απειλήσει, ενώ έμεινε και με 10 παίκτες στο 73’ λόγω αποβολής του Κοντρέρας με 2η κίτρινη κάρτα. Από την πλευρά της, η Ξάνθη έλεγχε το ρυθμό του αγώνα και δεν έδειχνε ιδιαίτερη «σπουδή» για να γίνει απειλητική, αν και είχε την καλή στιγμή με τον Σουάνη στο 77’. Ο Δερμιτζάκης άλλαζε θέσεις στους μεσοεπιθετικούς του, αλλά δεν έβλεπε βελτίωση. Εβαλε και τον Παπάζογλου στο τελευταίο 10λεπτο αντί του Σαλπιγγίδη, αλλά παρά το ύψος που έδωσε, δεν ήρθε η ισοφάριση.
ΣΚΟΡΕΡ: 25' πεν. Πόι
ΔΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 73' Κοντρέρας (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29' Βασιλακάκης, 53' Μαρσελίνιο, 90' Μπόατενγκ -25' Κοντρέρας, 52' Μαλεζάς, 90'+3' Ελ Ζαρ
ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Τζάγκι, Βάλλας, Γκλέισον (61' Αντεφέμι), Μπόατενγκ, Στρμπα, Βασιλακάκης (71' Σουάνης), Κατόνγκο, Μαρσελίνιο (69' Στιούαρτ), Πόι.
ΠΑΟΚ: Kρέστις, Μπουσαϊντί, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Βιτόλο, Γκαρσία (67' Κριστιάνο), Σαλπιγγίδης (80' Παπάζογλου), Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Φιλομένο (52' Ελ Ζαρ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: