Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Γροθιές και κλωτσιές τιμωρήθηκαν με χάδι

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού, τα επεισόδια μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κράτησαν 20 δευτερόλεπτα! (φωτογραφία: INTIMEsports)
Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού, τα επεισόδια μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κράτησαν 20 δευτερόλεπτα!

Στον Βασίλη Τοροσίδη επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού πέντε αγωνιστικών για την αποβολή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
Στον Βασίλη Τοροσίδη επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού
πέντε αγωνιστικών για την αποβολή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
Ποινή-πρόκληση μόλις μιας αγωνιστικής «κεκλεισμένων των θυρών» και πρόστιμο 140.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό (θα την εκτίσει κόντρα στον Εργοτέλη) για τα- εκτεταμένα όπως χαρακτηρίστηκαν- επεισόδια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 2-1 (μειοψήφησε ο πρόεδρος Χ. Κλουκίνας που ήθελε δύο αγωνιστικές) και οι «ερυθρόλευκοι» θα ασκήσουν έφεση, τόσο για τη συγκεκριμένη ποινή, όσο και για εκείνη των πέντε αγωνιστικών στον Τοροσίδη. Επίσης, δίμηνη απαγόρευση στους αγωνιστικούς χώρους επιβλήθηκε στους Τ. Μητρόπουλο (γ.α) και Π. Μαρινάκη (μασέρ).
Στην απολογία τους (έγινε υπό τη διακριτική παρουσία δύο - τριών αστυνομικών!), οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν τα επεισόδια να κριθούν ως «μεμονωμένα περιστατικά», κατηγόρησαν τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα πως «βασίστηκε σε δημοσιεύματα αντιολυμπιακών εφημερίδων» και απευθυνόμενοι προς την επιτροπή αναρωτήθηκαν: «γιατί δεν καλέσατε τους τέσσερις παίχτες του Παναθηναϊκού που κατέβηκαν από το πούλμαν και δίχως λόγο πήγαν να συγκρουστούν;».
Ο δικηγόρος των Πειραιωτών Θ. Γιαννίκος υπογράμμισε πως «ό,τι συνέβη κράτησε 20'', τα μακρύτερα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. O ποδοσφαιρικός εισαγγελέας τα χαρακτήρισε με "πρωτοφανή αγριότητα", αλλά τραυματισμοί δεν προκύπτουν από πουθενά. Δεν ήταν μια νύχτα κόλασης».
Πραγματικά περιστατικά
Ο έτερος δικηγόρος Γ. Βούλτσης υποστήριξε πως «ο Ολυμπιακός δεν ζητάει εύνοια, παρά δίκη βάσει των πραγματικών περιστατικών, κι όχι με γνώμονα το δημόσιο αίσθημα». Μάλιστα, επικαλέστηκε τέσσερα δεδικασμένα, στα οποία επιβλήθηκε ποινή μιας αγωνιστικής, ενώ προβλήθηκαν τρία (μονταρισμένα) βίντεο από τα επεισόδια. Σ’ αυτά φαίνεται ο Σισέ να προστατεύεται από παράγοντες του Ολυμπιακού, αλλά και να χτυπά οπαδό. Ομοίως περιστατικά με Τζόρβα, Γκουβού, Καντέ. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γ. Μώραλης υπογράμμισε πως «εισήλθαν αρκετοί φίλαθλοι -κακώς- για να πανηγυρίσουν. Ομως, όφειλαν και οι αθλητές να κατευθυνθούν γρήγορα προς τα αποδυτήρια. Μας διέφυγε το συμβάν». Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκης θα απολογηθεί στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ την προσεχή Πέμπτη.
Από την άλλη, ο Σ. Ριέρα για τη βιαιοπραγία του εις βάρος του Καφέ στο ματς με την ΑΕΚ επιβλήθηκε «καμπάνα» τριών αγωνιστικών. Στην απολογία του ο Ισπανός μέσος επισήμανε: «Εχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Τον ακούμπησα όντως. Ομως, ήθελα να ζητήσω εξηγήσεις, καθώς από την πρώτη στιγμή είχε υβριστική συμπεριφορά. Δεν είχα πρόβλημα μόνο εγώ, αλλά και οι συμπαίχτες μου», δήλωσε ο Ισπανός μέσος. Ο δικηγόρος των «κυανέρυθρων» Γ. Καραμηνάς τόνισε πως «ο βοηθός είδε τη φάση και έκρινε ότι δεν έπρεπε να ειδοποιήσει τον διαιτητή. Δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη το βίντεο, παρά μόνο το φ.α. Ισως κάνει κίνηση ο Καφές και το χέρι αντί να πάει στην πλάτη, πάει στο κεφάλι!».
Φραστική επίθεση στον Γκαγκάτση
Ξινή βγήκε η συνήθεια στον Βασίλη Γκαγκάτση... Το βράδυ της Τετάρτης, όπως συνηθίζει, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ πήγε να παίξει μπάλα στα γήπεδα «5Χ5» που διατηρούν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Νίκος Σαργκάνης και Ηλίας Μπέριος. Ξαφνικά βρέθηκαν στον χώρο περισσότερα απο 20 άτομα, που του επιτέθηκαν φραστικά, βρίζοντας τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ωστόσο σε καμία περίπτωση το επεισόδιο δεν επεκτάθηκε. Ο ίδιος ο Βασίλης Γκαγκάτσης δεν θέλησε να δώσει καμία συνέχεια στο θέμα, διότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε διαφήμιση για τους ανεγκέφαλους.


http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8356&subid=2&pubid=113914715

Δεν υπάρχουν σχόλια: