Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ανεβαίνει ο αρθμός των νεκρών στην Ιαπωνία










Μετακίνηση του άξονα της γης κατά 25 εκατοστά προκάλεσε ο ισχυρότατος σεισμός στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας. Ο μεγέθους 8,9 βαθμών σεισμός προκάλεσε επίσης ένα τεράστιο τσουνάμι που παρέσυρε κτίρια, σπίτια και αυτοκίνητα κατά μήκος των βορειανατολικών ιαπωνικών ακτών ενώ έσπειρε πανικό σε όλα τα κράτη που βρίσκονται στη λεκάνη του Ειρηνικού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο αριθμός των νεκρών άγγιξε τους 1.600 ενώ οι ...

τραυματίες είναι εκατοντάδες και αγνοούνται περίπου 450 άνθρωποι.

Η απρόσμενη φυσική καταστροφή συνοδεύτηκε από δεκάδες μετασεισμούς μεγάλου μεγέθους που επέτειναν την απόγνωση, κυρίως, αυτών που αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τα σπίτια τους για να γλυτώσουν.
Το αεροδρόμιο στην πόλη Σεντάι καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά που ακολούθησε το τσουνάμι και εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης κινδύνευσαν να θαφτούν ζωντανοί κάτω από τα συντρίμια κτιρίων.
Η ιαπωνική τηλεόραση έδειξε ένα πανό πάνω σε νοσοκομείο της πόλης που έγραφε «Τροφή-Βοήθεια».
Πολλά κράτη προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την τρίτη οικονομική δύναμη του κόσμου, η οποία το τελευταίο διάστημα έδειχνε να ανακάμπτει από την ύφεση.
Πρόκειται για τον πέμπτο μεγαλύτερο σεισμό, που σημειώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία 100 χρόνια και τον ισχυρότερο στην Ιαπωνία. Σε αυτή την χώρα το 1923 σεισμός μεγέθους 7,9 ρίχτερ είχε σκοτώσει 140 χιλιάδες ανθρώπους στο Τόκιο.