Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011














Τρόμος στην Ιαπωνία μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο1, σήμερα περί τις 16.00, τοπική ώρα (09.00, ώρα Ελλάδος). Ένα από τα τέσσερα κτήρια των εγκαταστάσεων καταστράφηκε έπειτα από έκρηξη.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το δίκτυο και επιβεβαιώνει η νομαρχία της περιοχής , η στέγη και οι τοίχοι του κτηρίου του αντιδραστήρα έχουν καταρρεύσει, ενώ γίνεται λόγος για τουλάχιστον 4 τραυματίες.

Οι μετρήσεις ραδιενέργειας στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο και τον αντιδραστήρα υπ' αριθμόν 1 βρίσκονται σε επίπεδο 1.000 πάνω από το ...

φυσιολογικό, είχε μεταδώσει πριν την έκρηξη το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo επικαλούμενο την υπηρεσία ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη χώρα.

Από την πλευρά της η Tepco αναφέρει ότι , η έκρηξη σημειώθηκε μετά από μετασεισμό και η σκεπή και οι τοίχοι του κτηρίου που στέγαζαν τον αντιδραστήρα κατέρρευσαν.

Παράλληλα, η ιαπωνική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες που παρουσιάζουν καπνούς να βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης "σούπερ πυροσβέστες" πρόκειται να αποσταλούν στις εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα, για να αντιμετωπίσουν την έκτακτη αυτή περίσταση.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ΝΗΚ συμβούλευσε σήμερα τους κατοίκους να κλεισθούν στα σπίτια τους και να σφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο "μεγαλύτερης των 10 χλμ από την εκκενωθείσα ζώνη" μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στον αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νο1, ο οποίος είχε υποστεί βλάβες από τον χθεσινό καταστροφικό σεισμό.

Ειδικοί και δημοσιογράφοι του δικτύου κάλεσαν επίσης όσους από τους κατοίκους βρίσκονται εκτός οικίας να προστατεύσουν το αναπνευστικό τους σύστημα καλύπτοντάς το με ένα βρεγμένο μαντήλι και να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση του δέρματος με τον αέρα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν κάλεσε να επεκταθεί η διάμετρος της ζώνης εκκένωσης, με κέντρο το εργοστάσιο, στα 10 χιλιόμετρα από τα τρία, λόγω του κινδύνου μόλυνσης πολιτών από τη ραδιενέργεια, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο το υπουργείο Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.