Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς

Με ανοιξιάτικο καιρό συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Η Τροχαία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με έκτακτα μέτρα για την ομαλή έξοδο. Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο εμφανίζεται...

μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, η μετακίνηση με πλοία ελαφρώς αυξημένη, ενώ μειωμένες είναι οι αεροπορικές μετακινήσεις λόγω μεγάλου κόστους.

Ήδη, πέρασαν και από τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα περίπου 194.000 οχήματα, ενώ με έκτακτα δρομολόγια, ενώ τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα επιχειρήσουν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις που παρατηρείται τις ημέρες του Πάσχα.

Σχετικά με την κυκλοφορία φορτηγών, σε τμήματα των εθνικών οδών θα υπάρξουν απαγορεύσεις. Ειδικότερα αυτές ισχύουν:

Μ. Παρασκευή από 06.00 έως 16.00 (ρεύμα εξόδου)

Δευτέρα του Πάσχα από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εισόδου)


Παρασκευή του Πάσχα από 16.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)


Σάββατο του Πάσχα από 08.00 έως 13.00 (ρεύμα εξόδου)


Την Κυριακή του Θωμά από 16.00 έως 23.00 (ρεύμα εισόδου)


Για την Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών τα έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου είναι σε πλήρη εξέλιξη με αποτέλεσμα να υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τα δρομολόγια των πλοίων έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 100% σε σύγκριση με άλλες ημέρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θα ταξιδέψουν στα νησιά. Αξιωματικοί του Λιμενικού διαπιστώνουν τις τελευταίες ημέρες πως η κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με την περυσινή πασχαλινή περίοδο - σε κάποιους προορισμούς ακόμη και κατά 40%.

Και στα τρένα παρατηρείται πληρότητα που φτάνει έως και το 100%. Ήδη, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προχωρήσει σε αύξηση της χωρητικότητας των απλών αμαξοστοιχιών κατά 15%, ενώ εξίσου υψηλή είναι η πληρότητα για την Κυριακή και την Δευτέρα, δηλαδή τις ημέρες της επιστροφής.

Μειωμένη αντίθετα είναι σε σύγκριση με πέρυσι η κίνηση στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με εξαίρεση την Κέρκυρα, την Χίο και την Αλεξανδρούπολη για το εσωτερικό και τις Βαρκελώνη, Πράγα, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη και Μαδρίτη για το εξωτερικό, προορισμοί για τους οποίους εκτελούνται έκτακτες πτήσεις.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, επιστρέφει τις άδειες οδήγησης, τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί από τις Αστυνομικές Αρχές. Δεν επιστρέφονται όμως στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για παραβάσεις: οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη, για την κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων και για μη καταβολή των διοδίων.