Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Το φαβορί και ο «πρωτάρης»

Θα μπορέσει άραγε η ΑΕΚ να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδα για 14η φορά στην ιστορία ή μήπως ο «πρωτάρης» Ατρόμητος θα της κάνει τη ζημιά; Το ερώτημα αυτό μένει να απαντηθεί απόψε στο ΟΑΚΑ στις...

20:30 (ΝΕΤ) όπου η δυο τους έρχονται αντιμέτωποι στον 69ο τελικό του θεσμού στα 79 χρόνια ιστορίας του.

Τα δεδομένα είναι σχετικά απλά. Μετά από μια τραγική σεζόν η Ένωση καλείται να αποδείξει πως είναι δικαιολογημένα το μεγάλο φαβορί του παιχνιδιού, κατακτώντας το τρόπαιο μπροστά σε 36.000 φίλους. Κάθε άλλο αποτέλεσμα μοιάζει καταστροφικό για τους «κιτρινόμαυρους», που καλούνται να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι αυτό ως μάχη ζωής ή θανάτου.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η κατάσταση στο στρατόπεδο του έτερου φιναλίστ. Ο Ατρόμητος μπορεί να δυσκολεύτηκε να εξασφαλίσει την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα, όμως ως «πρωτάρης» σε τελικό, θα πάει χωρίς άγχος να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο είναι δυνατόν. Με τη πίεση, λοιπόν, να βρίσκεται στην πλάτη των αντιπάλων του, θα προσπαθήσει να κερδίσει το ματς και να γίνει ο 12ος σύλλογος στην ιστορία του θεσμού, που φτάνει στη κατάκτησή του.

Αυτά στο ψυχολογικό κομμάτι του παιχνιδιού. Γιατί στο αγωνιστικό και οι δυο προπονητές κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους.

Ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να κάνει όσο πιο δύσκολη την ανάγνωση των πλάνων του, από τις εικόνες που παρουσίασε στις προπονήσεις της ΑΕΚ, η λογική, όμως, θέλει να παρατάξει τους ποδοσφαιριστές του σε ένα 4-4-2 σε ρόμβο, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του Νάτσο Σκόκο και την εμπειρία του Νίκου Λυμπερόπουλου, που θα αποτελέσουν το δημιουργικό/εκτελεστικό δίδυμο.

Στις άλλες θέσεις, κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Σάχα και δεξί μπακ θα είναι ο Γεωργέας με αριστερό τον Καράμπελα. Στα στόπερ θα παραταχθεί ο Ματέος με τον Δέλλα και αμυντικά χαφ τους Ντιόπ, Μίτσελ και Μάκο. Μια θέση στην κορυφή θα διεκδικήσουν οι Μπλάνκο και Μπαχά.

Σχετικά πιο απλά είναι τα πράγματα για τον Ατρόμητο, αφού δύσκολα ο Γιώργος Δώνης θα αλλάξει το αγαπημένο του 4-3-3. Ο Ιτάνζ θα είναι πιθανότατα κάτω από τα δοκάρια ενώ η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Σκόνδρα, Μπαζίνσκι, Σαμπού και Νάστο. Νεμπεγλέρας και Σφακιανάκης θα είναι το δίδυμο στα χαφ, με τον Σαρμιέντο λίγο πιο μπροστά τους, ενώ στην επίθεση οι Σαγκανόφσκι και Καμαρά θα είναι οι ακραίοι, και ο Αναστασάκος θα παίξει μόνος του στην κορυφή.

Το παιχνίδι θα διευθύνει ο Κερκυραίος ρέφερι Τάσος Κάκος, για τον οποίον αυτός θα είναι ο τρίτος συνεχόμενος τελικός Κυπέλλου της καριέρας του.