Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Δυο από τις εξέχουσες μορφές του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, ο Σάββας Κωφίδης και ο Λάκης Παπαϊωάννου μιλούν στο Contra.gr για την απόφασή τους να υπερασπιστούν την ομάδα όσο και για την ευκαιρία κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Παρά τα όσα ακούστηκαν περί... προβλημάτων και τεράστιων χρεών στον Ηρακλή, ρισκάρατε και μπήκατε μπροστά. Γιατί; Ήταν απόφαση της στιγμής;

Σ.Κ.: "Δεν τέθηκε θέμα φόβου στο σκεπτικό μας. Ο Ηρακλής είναι μπροστά σε άμεσο κίνδυνο καταστροφής και είναι η ώρα του αγώνα για όλους τους Ηρακλειδείς. Γνωρίζουμε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ότι έχουν αδειοδοτηθεί ομάδες με απίστευτα πιο κακή οικονομική κατάσταση από τη δική μας. Δεν είναι επιχείρημα αυτό για να μην δικαιωθούμε".

Λ.Π.: "Την κατάσταση στην ομάδα όλοι τη γνωρίζαμε. Δεν ήταν αυτή που θα μας απέτρεπε. Ίσα - ίσα που ήταν παράμετρος που μας έδινε ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο να παλέψουμε. Είναι μια συντονισμένη προσπάθεια όλων των επωνύμων και ανωνύμων του Ηρακλή, που εμπλέκονται σε αυτή, μια μάχη νομικών για το δίκαιο της ομάδας και κανείς δεν λιποψυχά σε αυτήν".

Στους παίκτες που περιμένουν ακόμα τον Ηρακλή, τι μήνυμα στέλνετε;

Σ.Κ.: "Τους κατανοούμε, τους ευχαριστούμε και να τους ζητούμε να συνεχίσουν να έχουν πίστη για τη νίκη στον αγώνα".

Λ.Π.: "Τους τιμά αυτή στάση. Τιμούν το σύλλογο που τους δίνει επαγγελματική στέγη και τους ζητούμε λίγη ακόμη υπομονή. Πιστεύω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά θα βρούμε τη λύση μας".

Έχουμε δει ομάδες που εμπλέκονται σε στημένα και ύποπτα παιχνίδια να παίρνουν άδεια και ο Ηρακλής που δεν εμπλέκεται πουθενά να μένει στην απ' έξω. Νιώθετε κάποια αδικία πάνω σε αυτό το θέμα;

Λ.Π.: "Η UEFA καταγγέλλει την μια ομάδα μετά την άλλη για το θέμα των στημένων που λυμαίνεται το ποδόσφαιρό μας. Εμείς ως Ηρακλής φροντίσαμε να σπεύσουμε, έχοντας το μέτωπο καθαρό και το κεφάλι ψηλά, να πάρουμε την εισαγγελική διαβεβαίωση ότι δεν εμπλεκόμαστε πουθενά και είναι σπάνιος τίτλος τιμής στις Hμέρες μας. Ας το εκτιμήσουν αυτοί που πρέπει".

Σ.Κ.: "Ο Ηρακλής είναι μακριά από όλα αυτά. Ως ιδιοσυγκρασία και ως φιλοσοφία. Τι να πω... δεν ξέρω αν τελικά πληρώνουμε και το γεγονός ότι έχουμε άλλη άποψη για τον αθλητισμό".

Θεωρείτε την περιπέτεια του Ηρακλή ως μία ευκαιρία κάθαρσης των όσων αδικιών γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Λ.Π.: "Δύσκολα πράγματα. Μακάρι να επέλθει η περιβόητη κάθαρση, αλλά εξαρτάται από τους φορείς. Πάντως κάθαρση δεν νοείται το να τιμωρείς εξοντωτικά μια καθαρή ομάδα".

Σ.Κ.: "Είναι τρομερά δύσκολο να επέλθει η κάθαρση, αν δεν υπάρχει θεσμική βούληση και παρέμβαση. Μακάρι ο αγώνας για δικαίωση που κάνουμε να βοηθήσει και προς αυτήν την κατεύθυνση".

Ο κόσμος για ακόμη μία φορά ήταν συγκλονιστικός. Κάτι που σπάνια βλέπουμε...

Σ.Κ.: "Ομάδα χωρίς δυνατό λαό δεν γίνεται. Ούτε αγώνας ούτε επανάσταση. Ο κόσμος του Ηρακλή είναι εδώ, αφυπνισμένος, αγωνιστικός και δίνει τη δική του μάχη για δικαίωση".

Λ.Π.: "Ο κόσμος του Ηρακλή παίρνει παντού και πάντα άριστα. Μας αφήνει άφωνους ακόμη κι εμάς, που ξέρουμε την δυναμική, τον όγκο, το πάθος και το φίλαθλο πνεύμα του. Τεράστιο όπλο και σε αυτόν τον αγώνα της ομάδας". 

Με το χέρι στην καρδιά, πιστεύετε πως υπάρχει ελπίδα;

Λ.Π.: "Έχω πει ότι νομικός δεν είμαι, αλλά η εμπειρία και η διαίσθησή μου επιμένουν ότι θα δικαιωθούμε στο τέλος. Επιμένω σε αυτήν την τοποθέτησή μου".

Σ.Κ.: "Αγώνας για το δίκιο χωρίς πίστη δεν ξεκινά. Πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε και η ομάδα θα σταθεί όρθια".

http://iraklis-news.blogspot.com/