Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Όχι των γερμανικών τραπεζών σε ελληνική χρεοκοπία

Κανείς δεν επιθυμεί τη χρεοκοπία της Ελλάδας, ανέφερε ο επικεφαλής της ένωσης γερμανικών τραπεζών, Μίκαελ Κέμμερ, εκφράζοντας την ανησυχία του για ενδεχόμενη μετάδοση της κρίσης χρέους αν συμβεί κάτι τέτοιο και αναταραχής που θα προκληθεί στις αγορές. Παράλληλα, σε δηλώσεις σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε πως η συνολική «έκθεση» των γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα υπολογίζεται μεταξύ των 10 έως 20 δισ...«Όλοι ξέρουν τις ευθύνες τους γνωρίζοντας πως το ευρώ είναι πολύ σημαντικό και η Ελλάδα εξίσου σημαντική για την Ευρωζώνη, συνεπώς είναι ανάγκη να εφαρμοστούν σταθεροποιητικά μέτρα», σημείωσε προσθέτοντας πως: «Ο βαθμός στον οποίο οι τράπεζες θα συμμετάσχουν σε ένα νέο πακέτο στήριξης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες». Επίσης, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό επανέλαβε πως θα είναι λάθος να αφήσει η Ευρωζώνη την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και δε θα το επιτρέψουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης, Βόλφγκανγκ Φράντς, καθώς τόνισε στον ίδιο σταθμό ότι η ελληνική χρεοκοπία θα έπληττε την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας, έστω κι αν το μερίδιο των γερμανικών εξαγωγών προς την Ελλάδα είναι μικρό: «Εάν υπάρξει αναταραχή στις αγορές, αυτό θα μπορούσε σε κάποιο βαθμό να καταστρέψει την ανάκαμψη», εκτίμησε.