Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ο γάμος της Δέσποινας Μοιραράκη

Ακόμη μία φορά η Δέσποινα Μοιραράκη επιβεβαίωσε τον τίτλο της «βασίλισσας». Με τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τάσου Μπιρσίμ, εξακάμερο, γερανό, επαγγελματικά φώτα, βαν, πενήντα τεχνικούς, μια λευκή Μαζεράτι και...περσικά χαλιά Μπουχάρα δεκάδων τετραγωνικών, η Δέσποινα Μοιραράκη αντάλλαξε ιερό όρκο ζωής με τον πλοίαρχο Γιάννη Κοντούλη σ’ έναν γάμο πραγματική υπερπαραγωγή.
Η «βασίλισσα των χαλιών» έφτασε στον Αγιο Γεώργιο, στο Καβούρι, με καθυστέρηση μιας ώρας διασχίζοντας αρκετά μέτρα περσικών χαλιών έως ότου οι γιοι της την παραδώσουν στον γαμπρό. Εκατέρωθεν ήταν παρατεταγμένοι συνάδελφοι του πλοιάρχου με τα ξίφη χιαστί.

Οι νεόνυμφοι διέσχισαν πενήντα μέτρα πάνω σε μοναδικά χειροποίητα χαλιά που είχε παραγγείλει ένα χρόνο πριν η Δέσποινα Μοιραράκη από την Περσία. Ηταν η τελευταία πινελιά σε ένα άκρως εντυπωσιακό σκηνικό και το δώρο-έκπληξη που επιφύλασσε στον πλοίαρχο της καρδιάς της. Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν η πολύ στενή φίλη της επιχειρηματία Βέλα Γκόλα και ο επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη Νίκος Μπακατσέλος.

Ο γάμος τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού, με τους καλεσμένους να κάθονται σε διαμορφωμένο χώρο. Ενας τεράστιος διάδρομος από ανθοστήλες, ανάμεσα από τις οποίες ήταν τοποθετημένα τα χαλιά, καθόριζε τη διαδρομή που θα ακολουθούσε η νύφη για να βρεθεί στο πλευρό του μέλλοντα συζύγου της. Παρά το μεγαλειώδες της τελετής, η Δέσποινα Μοιραράκη ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη και αμήχανη.

Κατά την είσοδο των καλεσμένων μια ευχάριστη έκπληξη τους περίμενε: κουαρτέτο συνόδευε μουσικά την αναμονή τόσο του γαμπρού όσο και των παρευρισκομένων. Μια ξεχωριστή, άκρως ρομαντική πινελιά, που την εμπνεύστηκε ο σύζυγός της.

Στον σύζυγό της επίσης χρεώνεται, λόγω της ιδιότητάς του, η ταλαιπωρία -με την καλή έννοια βέβαια- που υππέστη το ζευγάρι κατά την αποχώρησή του από την εκκλησία. Οι συμμαθητές του γαμπρού από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τους υποχρέωσαν στις κλασικές δοκιμασίες κλείνοντάς τους τον δρόμο με τα σπαθιά. Χαρακτηριστική ατάκα που υποχρέωναν να ακουστεί εκατέρωθεν για να τους αφήσουν να περάσουν: «Θα γίνω χαλί να με πατήσεις!»

Ανάμεσα στους καλεσμένους του γάμου ήταν η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, η Βάνα Μπάρμπα, ο Λευτέρης Πανταζής και ο Γιώργος Ντάβλας με τη σύζυγό του Ελενα Μητσοπούλου. Τα μαλλιά της Δέσποινας Μοιραράκη επιμελήθηκε ο Βασίλης Μπουλούμπασης και το μακιγιάζ ο προσωπικός της φίλος Αχιλλέας Χαρίτος. Το νυφικό, όπως και τα κοστούμια των δύο γιων της Γιώργου και Τάσου, δημιούργησαν οι Mi-Ro, τον στολισμό της εκκλησίας είχε αναλάβει η Fevronia και τη διακόσμηση η Φαίη Βαλίδη.