Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Οι φύτρες λαχανικών πίσω από την επιδημία E.coli

Οι φύτρες ευθύνονται για την μόλυνση με το βακτήριο E.Coli που προκάλεσε τον θάνατο 30 ανθρώπων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο διευθυντής του ομοσπονδιακού υγειονομικού Ινστιτούτου Robert Koch Ράινχαρντ Μπούργκερ...
Νωρίτερα, πηγές των αρμόδιων γερμανικών αρχών είχαν δηλώσει ότι αναμένεται να αρθεί σήμερα η προειδοποίηση κατά της κατανάλωσης αγγουριών, τοματών και πράσινων σαλατών στη Γερμανία, αλλά να διατηρηθεί για τις φρέσκες φύτρες λαχανικών και οσπρίων.
"Χιλιάδες αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις τομάτες, τα αγγούρια και τις πράσινες σαλάτες δεν έδωσαν κανένα αποτέλεσμα. Όμως υπάρχουν όλο και περισσότερα στοιχεία που συνδέουν τους ασθενείς με μία συγκεκριμένη επιχείρηση" στην Κάτω Σαξονία, η οποία καλλιεργεί φύτρες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρμόδια πηγή που δεν κατονομάζεται.
Η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο 30 ανθρώπων στην Ευρώπη και έχει πλήξει τους ευρωπαίους αγρότες.