Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Moody’s: «Απρόβλεπτες οι σχέσεις με την τρόικα αν δεν περάσει το Μεσοπρόθεσμο»

Η Sarah Carlson, αντιπρόεδρος και επικεφαλής αναλύτρια της Moody’s, επισημαίνει ότι είναι αρνητικές οι αναταραχές στην Ελλάδα για τις προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης.Η Moody’s σε report της αναφέρει η πιθανότητα η ελληνική κυβέρνηση να μην «περάσει» το μεσοπρόθεσμο και να κηρυχθούν πρόωρες εκλογές, ενισχύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μετά από τη μεγάλη γενική απεργία και την αποδυνάμωση της ισχύος της κυβέρνησης. Η αντίδραση στα μέτρα λιτότητας, επισημαίνει η Moody’s, έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες με τη διόγκωση μάλιστα και του κινήματος των «Αγανακτισμένων», μια διαμαρτυρία εναντίον του προγράμματος δημοσιονομικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων της χώρας.

«Η στρατηγική αυτή πρέπει να περάσει ώστε η Ελλάδα να λάβει την επόμενη δόση του δανείου. Χωρίς αυτά τα κεφάλαια η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, κάτι που θα είναι αρνητικό και για τις άλλες προβληματικές χώρες της ευρωζώνης» επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης.

Σύμφωνα με την αναλύτρια του οίκου, η κυβέρνηση θα λάβει τόσο την ψήφο εμπιστοσύνης όσο και την έγκριση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ωστόσο, προειδοποιεί πως οι κίνδυνοι από το να μην συμβεί κάτι τέτοιο, είναι μεγάλοι, καθώς εκτιμά πως η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές, με απρόβλεπτες συνέπειες στις σχέσεις με την Τρόικα.

Τέλος τονίζει πως η συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας μεταξύ Μέρκελ και Σαρκοζί δεν μετριάζει το σημαντικό πολιτικό ρίσκο την Ελλάδα.