Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

«Σπάει» τα σύνορα


Καλύτερος πρέσβης της Ελλάδας εκτός συνόρων αποδεικνύεται ο ΠΑΟΚ την τελευταία διετία. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εξασφάλισε την πρόκριση στην Ουκρανία απέναντι στην Καρπάτι, πέρασε στους ομίλους του Europa League και η αποστολή αποθεώθηκε από περίπου 100 φίλους της κατά την άφιξή της στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά τις 5:00 τα ξημερώματα. Ο Λάζλο Μπόλονι και οι παίκτες χάθηκαν στις αγκαλιές του κόσμου, που τους επιβράβευσε για την πορεία τους.

Από τη σεζόν 2009/10 και μετά ο ΠΑΟΚ μετρά οκτώ νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες σε 15 ευρωπαϊκά παιχνίδια μετρώντας δύο συνεχείς προκρίσεις στους ομίλους του Europa League, αλλά και βελτιώνοντας συνεχώς τη θέση του στην ειδική βαθμολογία της UEFA.


Τα γκολ του αγώνα




Σημαντικά έσοδα
Μπορεί η επικείμενη ανάληψη των ηνίων της ΠΑΕ από τους κ.κ. Φλωρίδη και Σαπχατζίδη να δημιουργεί αισιοδοξία για καλύτερες μέρες στον ΠΑΟΚ, ωστόσο τα έσοδα από την πρόκριση στο Europa League μόνο αμελητέα δεν είναι, καθώς υπολογίζονται σε 2-4 εκατ. ευρώ. Ο σύλλογος εισπράττει αυτομάτως 2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 640.000 ευρώ ως μπόνους πρόκρισης και 340.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι (ανεξάρτητα από αποτέλεσμα), ενώ κάθε νίκη πριμοδοτείται με 140.000 και κάθε ισοπαλία με 70.000 ευρώ. Παράλληλα ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού αυξάνει τα έσοδα από το market pool, τα οποία πλέον θα μοιραστεί μόνο με την ΑΕΚ. Σε περίπτωση πρόκρισης στους «32» του Europa League, προβλέπεται μπόνους 200.000 ευρώ. Προσθέστε σε όλα αυτά και μία γεμάτη Τούμπα και γίνεται αντιληπτό πως η πρόκριση θα «ανακουφίσει» τα ταμεία της ΠΑΕ.

Έρχεται ενίσχυση
Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση από ενός μέχρι τριών παικτών στις λίγες ημέρες που απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου. Στόχος είναι να υπάρξουν προσθήκες αμυντικού, μέσου και επιθετικού, για να αυξηθούν οι επιλογές του Λάζλο Μπόλονι και να αποκτήσει περισσότερο βάθος η ομάδα. Φήμες θέλουν τον ΠΑΟΚ να εξακολουθεί να κοιτά την περίπτωση του Αλέξανδρου Τζιόλη (που θα μείνει ελεύθερος από τη Σιένα), αλλά και του Βαγγέλη Μάντζιου, ενώ λέγεται πως εξετάζεται και ο Καλίφα Σανκαρέ του Ολυμπιακού Βόλου για την άμυνα.

Υπάρχει και πρωτάθλημα
Ο ΠΑΟΚ καλείται να αφήσει πίσω του την κούραση και τα προβλήματα για να στραφεί πλέον στην έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς την Κυριακή φιλοξενεί στην Τούμπα τη Skoda Ξάνθη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Πηγή: sportfm.gr