Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Εκκενώνονται οικισμοί στον Έβρο


Με εναέρια μέσα από εσωτερικό, αλλά και από ξένα κράτη,προσπαθούν οι πυροσβέστες να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει περιοχές του Έβρου, έχοντας ήδη αποτεφρώσει περισσότερα από 30.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, στα εναέρια μέσα που ήδη επιχειρούν στην περιοχή (4 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική), έρχονται να προστεθούν δύο σινούκ, τρία καναντέρ από τη Χρυσούπολη, δύο γαλλικά και άλλα δύο ισπανικά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναζωπυρώσεις καταγράφηκαν στην περιοχή των ραντάρ και στην Πεσάνη.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, ενώ από τις 7 παρά 10 το πρωί, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, ξεκίνησαν και οι ρίψεις από αέρος. Για προληπτικούς λόγους, εκκενώνεται ο οικισμός Κοίλα και Μελιά στη Λευκίμη Έβρου, λόγω της μεγάλης φωτιάς που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Αριστείδη Γιαννακίδης. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και το Μεσολόγγι. Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα Αμφιλοχία και Τρίπολη.
Σε επιφυλακή είναι οι άνδρες της πυροσβεστικής με μεγάλες και μικρές εστίες πυρκαγιάς να ξεπροβάλλουν με αμείωτο ρυθμό.

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε δασική έκταση στην περιοχή Ορθονιές Ζακύνθου. Για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής. Αυτή είναι η δεύτερη πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στο νησί της Ζακύνθου, αφού σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στην περιοχή Κοιλιωμένου που καίει από χθες.

Ωστόσο, πριν από λίγο τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στη φωτιά στην περιοχή Νεγράδες Ιωαννίνων.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/219859/ekkenonodai-oikismoi-ston-evro/